Lördagsturism i Stockholm

Iväg till huvudstaden återigen för att införskaffa mer material för arbetsprover och utställningen. Plastfickor, passpartouer, röda pluppar, ramar…ska nog se till att rama in färdiga verk så fort dom blir klara i fortsättningen.

På Sveavägen hamnade vi mitt i de glada teknologernas Q-Arne-val:ståg. Åtminstone två anspelningar på sjukvård och död gled förbi. Något dystra teman för studentkarneval kan tyckas. Å andra sidan såg jag ett flak med halvnakna, dansande vikingar, en tutte och en hel del uppspelta partygäng också. Ett ekipage hette ”Ersättningsbuss 2.0, för det är du värd…” Så har den havererade pendeltågstrafiken hamnat ända in i studentkarnevalernas värld.

Jag och ställets lilla dansande Elvis.

Lunch på en indier, som börjar bli något av ett stamhak. Efterrätt på italienska glassbaren i gallerian. Choklad, apelsinsorbet, cocos…nom nom.

För att bränna åtminstone någon kalori tog vi en promenad genom gamla stan, där vi försökte undvika de allra värsta turiststråken. Det lyckades inte helt, vi hamnade på ett café vid Järntorget.

Mysko liten samling prylar i ett fönster…

Ikväll vinner Finland Eurovision Song Contest och imorgon vinner Lejonen ishockey VM. :)

Jag bland andra turister i gamla stan.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.