Black Star på Edsvik konsthall

I lördags besökte vi en fullständigt utsökt utställning på Edsvik konsthall – Black Star. Mörker, svärta, gotik, skönhet…allt jag personligen är mycket svag för i konstens värld. Men först lite energi- och vätskekontroll på Edsbacka Wärdshus, fortfarande ett trevligt etablissemang.

Miche säger cheese…

Sedan vidare mot Edsvik konsthall genom den trevliga slottsparken…

Utställningen pågår sista dagarna nu i helgen, så bums iväg för den hugade!

Den helt fenomenala konstnären Roj Friberg. Ett konstnärskap jag egentligen upptäckte här på utställningen och blev grundligen hänförd. Friberg fanns representerad med en hel samling verk och dessutom erbjöds en mycket fin bok med ytterligare exempel ur hans produktion till salu för det högst överkomliga priset av 100 kronor. Rekommenderas starkt!

Konst av Ingvar Staffans.

Tsarfish by Anastasya Kuznetsova-Ruf

Fernando Garrido

Odd Nerdrum

Marta Runemark, dotter till Roj Friberg.

Självaste Black Star, av Runemark och såld.

En till Runemark.

Roj Friberg arbetar ofta genom att skrapa fram de suggestiva scenerierna på ett svärtat papper. Hans tidigare produktion går gärna i närmast svartvit skala, men under sin senare tid kom mer färg in i verken. Alla fyra verken ovan är Friberg.

Foto: Micheles Kindh

Lite popsurrealistiska vibbar hos Anders Hultman.

I hörnet där även jag hade äran att få hänga med ett verk häromåret i samband med Edsvik konsthalls akvarellsalong hängde den här, likaså lite popsurrealistiska skapelsen som fick mig att tänka på ett av mina egna verk…

Sweet Sixteen, detalj

Mera Roj Friberg: de två verken ovan.

Som sagt, sista helgen nu. Rekommenderas varmt!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i goth, Konst, kultur, pop surrealism, skräckkonst, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.