För övrigt anser jag att…

…gummistövlar är till för att hålla fötterna torra när det är blött ute. Dom passar utmärkt på landet, i skogen, i vattenmiljöer etc, ja ni fattar.

Jag är inte säker på vad som hände, men ungefär såhär: För ett par, tre år sedan fanns gummistövlar, ett hopplöst barnsligt/bonnigt plagg, som bara en äkta hillbilly skulle ha burit inne i stan. Detta insåg gummistövelsfabrikanterna, framför allt kanske på firman med stort H och man satte en reklamnisse på uppdraget. Pling! Om vi sätter stövlarna på den coolaste katten av dom alla, Kate Moss, så kommer hela världen strax att bära vår stövel!! Jaa…hurraa! Hurraa! Kate Moss ska vi haaa…!

Efter Kate hakade förstås ett helt koppel med kändisdonnor på…observera nu att musikfestivaler ÄR ställen där gummistövlar verkligen oftast är på sin plats.

Sagt och gjort, Kate fick ett paket med ett par stövlar i…dom kunde ju komma väl till pass nu när hon skulle ut och traska på leråkern Glastonbury. Resten är historia, som det plägar sägas.

Men befria oss nu från gummistövelplågan! Stövlar mitt i vintern, mitt i brassande sommarsol, inne i stan, till snart sagt vad som helst. Till päls! Vad har man då för väder? Snart kommer väl första tjejen stå brud i ett par gummistövlar. Gummistövlar är praktiska till det dom är avsedda för, men dom är inte praktiska mitt i sommarsolen (stink o svamp) eller på vintern (halka o förfrysning). Här några exempel…

Å andra sidan, vem har då påstått att mode ska vara praktiskt…? Jag inser att min livserfarenhet (ålderdom) snart ohjälpligt tippat över mig på den praktiska sidan av tänkandet. Hejsan Birkenstock…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i För övrigt anser jag att..., Mode och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på För övrigt anser jag att…

 1. Malin skriver:

  Bästa Susanna!
  Jag undrar, har Du prövat att gå i Hunters gummistövlar – det har jag – och jag kan garantera – de är inte bara mode – de är verkilgen bekväma och sköna. Jag har ett par vita, ett par röda och ett par svarta och jag går i dem hela dagarna på jobbet och tar dem gärna på mig, när jag går på fest – häftigt och skönt.
  När det är riktigt varmt tar jag alltid en raggsocka utanpå en tunn strumpa. Den absorberar fukten så att foten hålls behagligt fuktig och även om sockarna dryper av svett, när jag tar av mig dem på kvällen och fodret i gummistövlarna är vått långt upp över halva stövelskaftet så är det ändå så skönt och behagligt.
  Jag förstår mycket väl varför man ser så många gå på stan i Huntersgummistövlar på sommaren.

  • Susanna Varis skriver:

   Hej Malin!
   Tack för din kommentar. Nej, jag har inte provat Hunters gummistövlar, men jag tror att dom fungerar alldeles utmärkt till det som gummistövlar är avsedda, nämligen att användas när det regnar, ute på landet, på en festival etc. Jag kan dock inte för mitt liv begripa varför jag borde bära dom inne i stan, på kontoret, eller på en fest. Gummistövlar är inte bekväma att gå i, dom har ingen som helst stötdämpning och som du själv beskriver, blir klimatet inne i stöveln lätt mest regnskogsmässig. Folk får bära vad dom vill, men jag personligen börjar få en lätt överdos av dessa gummistövlar till precis allt. Jag kan inte heller hindra folk att falla för smart marknadsföring, och i fallet gummistövlar har man ju verkligen lyckats. Själv faller jag alldeles säkert för annat, men gummistövlarna låter jag bli.

   • Malin skriver:

    Jag faller nog också lite då och då för smart marknadsföring, men i fallet Hunters gummistövlar är det inte den smarta marknadsföringen, som fått mig att bli en flitig användare av just den gummistöveln – det är det faktum, att dessa gummistövlar är så bekväma och sköna att gå i. Däremot har jag den smarta marknadsföringen att tacka för att jag har kommit underfund med det. Tidigare delade jag helt Din uppfattning om gummistövlar.

  • Pär jansson skriver:

   Hej!
   Härligt att hör att du gillar hunterstövlar. Måste kännas skönt efter en lång dag i sommarvärmen el?

 2. Pingback: Spaning | Susanna's Crowbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.