Marilyn Mansons måleri

Något som inspirerade mig mycket, var ett youtube-klipp från ett gammalt MTV-program med Marilyn Manson. I det visades hur han först strök vatten över ett helt akvarellpapper och därefter använde färger. Jag hade dittills alltid målat på torrt papper och med extremt lite vatten överhuvudtaget.

http://www.youtube.com/watch?v=gBa7M9DXUNQ

Jag började och har allt sedan dess fortsatt med att måla på blött underlag. Åtminstone delvist. Kontrollerade fält med väta. Man kan få fram fantastiska effekter på det viset.

Nu blev jag väldigt överväldigad av hela paketet Marilyn Manson, då jag först började sätta mig in i hans karriär efter den ödesdigra konserten i december 2007. Både mycket av tematiken, motiven och filosofin bakom hans konst och själva utförandet. Jag anser Marilyn Manson vara ett konstverk i sig, vilket han ju kaxigt påstår i en låt ”…now I´m not an artist I´m a fucking work of art…”

Death Enjoys the Fruits of His Labor

the enablerThe Enabler

Faunadestia

Statue of Limitations

Marilyn Mansons konst består av många olika element: musiken, videorna, karaktärerna, måleriet, fotot, koncepten, filosofin.

På hemsidan kan man ta del av mer konst:

http://www.marilynmanson.com/

Dita

Die Deutsche Kampferin

Marilyn Manson använder även starka färger i sina målningar, enligt hans mening är det mer av en utmaning att ta en barnlåda med vattenfärger än att använda tjusiga proffsprodukter.

Videor, filosofi etc kan studeras på sidan:

http://www.nachtkabarett.com/Grotesque

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Inspiration, Konst, Marilyn Manson och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.