För övrigt anser jag…

Bild från Highgate cemetery, tagen vid ett senare tillfälle. Foto: Susanna Holmén Waris

…att ledare för den kristna kyrkan bör ta avstånd från terrorhandlingarna i Norge. Gärningsmannen må vara en förvirrad galning, men han har delvis utfört sina gärningar i kristendomens namn och beskrivit sig som en korsfarare som ska befria Europa från muslimerna.

Detta vore inte mer än korrekt och riktigt. Om andra religioners ledare avkrävs offentligt avståndstagande vid terrorhandlingar som utförts i deras religioners namn, bör samma gälla kristendomen.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i För övrigt anser jag att..., medier, Okategoriserade, politik, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på För övrigt anser jag…

 1. Ulf Holmén skriver:

  Jag tror tyvärr inte att denne depraverade gärningsman är sinnesförvirrad och galen, tvärtom tror jag (tyvärr) att han är ytterst metodisk och målmedveten i sitt tänkande men med en avvikande tankegång om rätt och fel t ex.
  Visst är det hög tid för en markering från religiösa representanter men tyvärr tror jag ”skämsfaktorn” är i farten. Skammen över att den egna läran faktiskt kan producera ett tankemässigt och handlingsmässigt monster, skammen över att religion och då främst kristendom faktiskt kan leda så fel och skam över att att man inte tillräckligt tydligt har nått ut med vad den egna läran faktiskt handlar om. Men bortsett från detta har du i grunden rätt, och det vore minst sagt på sin plats med någon form av markering. Varför inte en gemensam markering från både kristna och muslimer där man fördömer de krafter som verkar på båda sidorna?

  • Susanna Varis skriver:

   Absolut! Det vore en fantastisk markering; inte bara att vi som dessa religioners representanter och ledare fördömer dessa dåd gjorda i våra lärors namn, utan att man dessutom visar upp en enighet och inte en motsättning.

   • Ulf Holmén skriver:

    Precis två flugor på smällen. Dels genom att markera mot dessa för att visa sitt avståndstagande för hur dessa irrläror används, och dels att markera enighet och försoning inför det som annars håller på att bli en situation som skulle kunna bli hur otäck som helst. Det är alltför mycket så att agendan dirigeras av extremister på båda sidor och det skulle också kunna leda till att man rycker åt sig initiativet och därmed neutraliserar människor som är extremt sjuka i huvudet.

 2. Anna skriver:

  Bravo! Fy fan vad du är bra. Så vass och rapp. Tack för att du finns och tänker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.