Granatäppelgodis

Idag åt jag en mycket nyttig grönsaks- och bulgurtallrik till lunch och vill rekommendera denna granatäppeldressing till bulgur. Underbart gott!!

Granatäpple. Fir0002Eget arbete – Wikipedia / GFDL 1.2

Läs om allt nyttigt som granatäpplen innehåller här:

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1159

Granatäppelsymbolik i konst av Sandro Botticelli.

Det finns ett granatäpplejuice som består av 100 % ren, pressad granatäpple (absolut inga konserveringsämnen eller tillsatser), som jag enbart har hittat på saluhallen i Riga och hos frukthandlaren i Västerhaninge centrum. Att äta granatäpplen är ju en konstart och efter att jag en gång fick en mycket väl inkilad kärnbit mellan två tänder som höll på att driva mig i panik, tänker jag inte mera försöka mig på att äta denna frukt som den är. Då blir juice ett bra alternativ, men inga av de juicer jag hittar i vanlig, svensk handel. Jag lägger in en bild så fort jag hittar juicen igen.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Konst, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Granatäppelgodis

  1. Ulf Holmén skriver:

    Granatäpple kanske är mer än en beteckning, frukten är kanske vad den heter också. En välbevarad hemlighet som Al Qaida skulle göra vad som helst för att komma över?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.