20. augusti 2011

Idag har det varit en innedag, det har regnat hela natten och nästan hela dagen. Fortsatt skissande på mitt nya Manson-porträtt…efter mycket om och men blev skissen klar och jag har även börjat måla. Större delen av dagen gick till detta.

Alla dessa Manson-porträtt, varför gör jag dem? Jag har besvarat den frågan otaliga gånger och även skrivit om det i tidigare inlägg. Min inspiration och passion till hans konstnärskap var till början nästan som en förälskelse. Jag tycker fortfarande om att avbilda honom och det räcker för mig. Alla porträtten har inte några större tankar eller djup bakom sig, men en del finns det en slags symbolism i. En del har jag mest gjort för att öva upp min förmåga igen, jag hade ju ett 15 år långt uppehåll i mitt skapande (som jag tack vare Marilyn Manson och Mia Mäkilä rycktes upp ur…)

Den jag håller på med nu är enkom för att jag vill testa akvarellmålning i svartvit färgskala.

Så vad är konst? Det tog lång tid för mig att börja kalla mig själv för konstnär, men jag känner mig bekväm med den beteckningen nu. Mina tankar om vad konst är får inte plats i detta inlägg, men en kort version är: konsten sitter i betraktarens öga.

Dagens arbete

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Inspiration, Konst, Marilyn Manson, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på 20. augusti 2011

  1. Ulf Holmén skriver:

    Kan inte betraktaren sitta i konstens öga också?

  2. Mycket läsvärd blogg. Tack för att du delar med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.