Fortsatt hantverksterror och fynden från Finland

7.25 imorse sattes borren i väggen igen. Igår var det tyst. Det borrades tills jag var vaken i ca en timme. Jag försökte med öronproppar + hörselskydd + kuddar över huvudet, men det hjälpte inte. Tyvärr är ju alla dessa skydd utformade för att man ändå ska höra en del ljud, kan väl bli farligt att arbeta annars…

Nu har det varit tyst i tre kvart eller en timme. Jag är fullständigt groggy fortfarande. Det värsta är att jag tror inte att de ens har kommit till det mest djävulusiska; inredningen (skåp, bänkar etc.) Så här flyter det på och har gjort det sedan förra hösten med några pauser. Ska man verkligen behöva betala full hyra under så här långvariga störningar? 4 – 5 lägenheter av 8 omkring mig har nu renoverats. Och varför i hela friden borras det enbart tidigt på morgonen och kanske lite på eftermiddagen?

Nu går det väl an, jag lär vara som en zombie när vi ska upp till Stockholm, men jag kan ju lägga mig vid nio ikväll om jag vill (härlig semester). Sen blir det skiftgång och jag får sovmorgon två helger per månad. Om jag inte hade sömnstörningar innan, så kommer jag garanterat att ha det efter att dom här lägenheterna är klara.

Nu över från dagens gnäll till lite saker jag tillskansat mig i Finland.

Den här fantastiska ramen hittade jag på kvällstorget i Salo. Ingen visste vem damen på bilden är, men det gissades på någon herrgårdsfru från trakterna mellan Salo och Åbo. Bilden ska jag ersätta med en annan, men vet inte riktigt vad jag ska göra med sedan…kanske kan jag ge den till Mia (Mäkilä) för ett konstverk?

Granatäppeljuicen som jag lovade att lägga upp om jag hittade den igen…

Underbara födelsedagspresenter från min moster Maija…

En serie böcker av Zacharias Topelius från Salo Marknad. Jag läste dessa och speciellt då Fältskärns Berättelser om och om igen när jag var liten…fullständigt fascinerande. Svensk-finsk historia i halvfiktiv form, med underbara illustrationer av bl a Carl Larsson, Rudolf Koivu och Albert Edelfeldt.

Sprängningen av Mainiemi-slott i Finland. Vårt sommarställe på Kimito ö låg precis bredvid Mainiemi och gissa om det var spännande som barn att leta efter slottsruinen. En häxa vid namn Svarta Jaana skulle även ha bott på en ö strax utanför och mycket riktigt så fanns det en Svarta Jaanas ö i verkligheten där. Vi tjatade jämt på att någon vuxen skulle ro oss dit.

Pestens härjningar…

Karl XII

Även renodlade sagor ingår i serien…

Hela bokserien. Nu har jag lektyr för resten av vintern…

11.45 försökte jag gå och ta en tupplur innan Stockholm. Vad händer? Jo, just precis. Tyst fram tills dess.

Det hade utlovats lite molnighet idag. Utsikten från balkongen:

Idag ska tydligen allt gå fel. Och jag som ska till Stockholms mest fascinerande reservat för mediedjur för att studera segregering.

Vi gjorde ett tappert försök att ta oss till Stockholm. Först skulle vi inhandla mat på lokala thai-haket. Så här blev det:

Mina Dr Martens var vid det här laget två skvalpande blomvaser, så vi övergav idé:en. Andra gången inom en vecka som försök till kulturella aktiviteter straffas med spöregn och syndaflod…

Så nu blir det hemmamys med Absolutely Fabulous-maraton. I säng vid tio. Senast.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i finland, historia, inredning, Konst, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fortsatt hantverksterror och fynden från Finland

  1. Ulf Holmén skriver:

    Man kan avtala tid med killar i Tallinn, Riga eller Moskva om man har sådana kontakter, eller också avtalar man att någon eller några att bryta upp ett mob-förråd. Om man är duktig kan man försöka bryta upp det alldeles själv. Mob-förråd måste man lokalisera och studera hur de är larmade så det är en extra utmaning som kan skänka lite spänning i livet. Att man kan bli skjuten efter eller åtalad ger kanske lite krydda åt tillvaron det också. Dock bör man akta sig noga för att åka fast då det inte är särskilt upplyftande att hamna i ”fel” register för att inte tala om vad din arbetsgivare kan ha att säga om att du blir borta i 3-4 år för att bli hotellgäst på Hinsebergsanstalten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.