Krafs

Igår borde jag inte ha klivit upp ur sängen överhuvudtaget. Hela dagen envisades med att jävlas med mig. Vi gick på promenad, det började regna (inget paraply med, hade jag haft det, hade det inte regnat…det slutade när vi kom hem), jag tryckte in fingret i rivjärnet när jag diskade, slog mig mot dörrkarmen när jag hängde upp tvätt, spillde mat, råkade avinstallera drivrutinen för ljudet på datorn, vår bastu/solarium har blivit stängd (precis när vi äntligen skulle skaffa oss nyckeln…), allt möjligt smått och tråkigt. Jag skulle också köpa några fler blommor till balkongen. Det hann jag inte med eftersom vi skulle köpa nyckeln…en usel dag helt enkelt.

Nancy´s Longe, Telgegallerian i Södertälje. Nyss var det fullsatt…

Idag har ordningen varit återställd. Vi tog oss ner på stan, lämnade in en Mia Mäkilä-tavla för inramning, åt lunch på Nancy´s i Telgehuset, handlade lite mera Järnaglass till förrådet, en slapp och behaglig dag. Jag skissade vidare på ytterligare en Manson-målning en stund. Vill komma igång med måleriet igen och det finns en hel del idé:er att jobba med. Jag skulle vilja ställa ut enskilt till hösten, men det blir nog Fo-ko i alla fall. En spök- och monsterutställning vid halloween/allhelgona hade varit rolig. Nu kommer Fo-ko att ligga precis där…jag får se.

Ikväll sitter jag och håller på med något splittrade verksamheter; läser Tanja Bergkvists nya inlägg och känner håret resa sig (det fungerar bättre än de flesta skräckfilmer), såg en dokumentär om Vivienne Westwood, nu är det en dokumentär om Stephen Hawking och Big Bang, vill blogga men har egentligen inget jätteviktigt att dela med mig av…

…förutom kanske detta; på Tanjas blogg nämdes dock Heterohatets dag (genom Pelle Billing):

http://www.kamplust.se/heterohat/index.php

Denna roliga lilla sammankomst arrangeras av något som heter Göteborgs Queerinstitut. Så långt allt ganska så smaklöst och diskutabelt, men det blir värre. Cathrin Wasshede, fil dr i sociologi och genusvetenskap, verksam på sociologiska institutionen vid Göteborgs universitet, samt Lena Martinsson, bl a universitetslektor i genusvetenskap, har formellt samarbete med denna organisation. Universitetets lokaler används vid detta samarbete (Sveriges universitet och högskolor finansieras i hög grad med skattemedel).

Lasse och Juli, delatagare på Heterohatets Dag 2009, är radikala queerfeminister, har bildat Transmilitanta Brigaden och arbetar för ”en total omstörtning av det binära könssystemet”.

Extremismen finns på alla håll och kanter således.

Tanja Bergkvists blogg:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genusvetenskap, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Krafs

  1. Ulf Holmén skriver:

    Fascismens tid är inte förbi, nu har den istället bara antagit formen av ett förtryck av 95% av den vuxna befolkningen. Anledningen? Ett gäng könsförvirrade 80- och 90-talister som har tagit sig rätten att förtrycka och förstöra för andra som dom har blivit förstörda. Sverige blir bara sjukare och sjukare för var dag och detta är det yttersta beviset. Heterohatets dag kanske skulle döpas om till queerfascismens dag istället, skulle vara mer rättvisande om vad det egentligen handlar om. Uppenbarligen är de som står bakom också antidemokrater eftersom de i sitt flygblad skriver rent ut att ”parlamentarism är en fiende”….Var kommer alla vänsterdårar ifrån kan man fråga sig, men studerar man Sverige och dess utveckling under de sista 40 åren förstår man tyvärr alltför väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.