Interaktiv freakshow

I äldre tider kunde man beskåda människor med olika lyten, handikapp, sjukdomar, avvikelser eller bara ovanliga förmågor på en slags cirkus-föreställningar, freakshows. Före globaliseringens tid kunde man även beskåda människor med annan hudfärg som underhållning.

Numera har vi nätet, denna underbara och gräsliga skrattspegel för mänskligheten. Freakshowen har också, med nätets möjligheter, blivit interaktiv.

Donna Simpson, världens tyngsta kvinna. Foto: aftonbladet.se

Donna Simpsons dröm har varit att bli världens fetaste kvinna med en målvikt av 450 kg. På hennes hemsida betalar människor för att se henne äta och hon har enligt uppgift tjänat 90 000 $ per år på sin ätstörning. Fru Simpson kom med i Guinnes rekordbok som den tyngsta föderskan någonsin. Ett team på 30 läkare behövdes för födandet som skedde med kejsarsnitt. Hon har efter graviditeten drabbats av högt blodtryck och sockersjuka.

Nu ska Donna Simpson inleda en diet, eftersom hennes man har flyttat ifrån henne och hon inte vill begära att barnen ska mata och tvätta henne. Många av hennes fans kommer att bli besvikna, menar hon.

Det kan konstateras att den mänskliga naturen förblir densamma, hur än hennes omgivning och utbildningsnivå ser ut. Civilisationen ökar enbart marginellt med tiden…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, Kuriosakabinettet, medier, Okategoriserade, Say whaaat...? och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Interaktiv freakshow

  1. Ulf skriver:

    Vad blir nästa steg? En hemsida med en maskerad ung herre framför en dator som sitter och fildelar hem andras verk medan hundratusentals tonårsbrudar sitter vid sina datorer skrikandes och svimmandes? Kan snart ses på en dator nära dig om vi inte ser upp med alla tokigheter.

  2. Ulf Holmén skriver:

    Ett tungt inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.