Som gumman ur lådan…

4 Stjärnors Middag, Kanal 5 ikväll. Foto: Kanal 5

Sjuan ikväll, Det Okända. Foto: Sjuan

…hoppar multitalangen Linda (Rosing) Thelenius upp i rutan ikväll igen! Och inte i ett, men två program! Klockan 19.00 kan du avnjuta hennes närvaro i rutan på Kanal 5, där 4 Stjärnors Middag går av stapeln. Klockan 21.00 är det Sjuans tur och programmet Det Okända. Det har ju gått flera veckor, om inte nästan månader utan Linda i någon media. Abstinensen måste vara svår. Vilket sammanträffande att det har börjat spöka i LO-borgen just när Linda har haft lite medieskugga. Undrar om spökena kommer att märkas på Lindas middag…?

Tidigare genom åren har Linda Thelenius gett uttryck för sina många talanger i olika media:

Allt började med Big Brother. Linda och Micke gav ansikten åt ”det guppande täcket”.

Linda Rosings och Fadde Darwich´relation var en ständig följetång i pressen under några år.

Linda vek ut sig…

Linda satsade på musiken under artistnamnet Bionda…

Linda slimmade till sig och gjorde fler skönhetsingrepp, allt i hopp om att komma med i amerikanska Playboy…

Det hjälpte inte. Playboy ställde sig kallsinning, men Linda fick posera för Playboys smyckesreklam…

Linda visade upp sina skönhetsingrepp i tv…

Linda skulle spela in porrfilm i Italien…

Linda gav ut sina memoarer och skulle bli seriös…

…men tvingades att vika ut sig igen.

Linda blev seriös igen och kandiderade till riksdagen med Unika Partiet 2006…

Linda deltog i allehanda tv-program, här i SVT:s Debatt.

Linda vek ut sig…

Linda blev seriös och utbildade sig till flygvärdinna.

Linda fick en egen tv-serie, Den Rätte För Rosing i Kanal 5.

Jakten på en ny pojkvän till Linda inleddes, men hon hade redan träffat sin blivande man…

Linda och Adam Alsing när återuppståndelsen av Big Brother blev aktuell…

Linda i Vakna med the Voice

Linda Rosing blir Linda Thelenius

Linda visar upp gravidmage

Linda har fått barn

Linda i gameshowen Sanningens Ögonblick…

…och som sagt, ikväll i hela två olika program.

(Detta är ett axplock av allt som den flitige Linda Thelenius har hunnit med under åren, jag har säkert glömt och förträngt ett och annat…)

Linda Rosing är arketypen för den nya tidens kändis. Anledningen till kändisskapet är sekundär, för att säga totalt oväsentlig, huvudsaken är att man håller sig på tapeten i media. Alla tricks är tillåtna. Alla kan numera få sina 15 minutes of shame och utöver detta få det att utvecklas till en hel karriär. Vis fallenhet för linsluseri och brist på integritet underlättar med all säkerhet och scandal beauty är väl ett väl beprövat knep för rubriker. Jag har skrivit om det tidigare, men numera skapar man sig ett kändisskap först och sedan kanske man fyller det med innehåll.

– : – : – : –

Kvällens Linda på Kanal 5

Ärvd tjock-tv still going strong…

– : – : – : –

Det Okända. Sjuan.

Caroline Giertz kartlägger ”närvaron”

Klarsynthet av första graden. Mediet Terry in action.

Allt som allt hittas en kvinnlig närvaro, som gått bort allt för tidigt, med hjärtbesvär (identifierad som Lindas farmor), en manlig närvaro som uppmanade Linda att säga till sin far att manspersonen som tagit sitt liv (senare identifierad som Lindas farbror) inte kunde ha hindrats att göra detta och en liten pojke. Medier arbetar ofta med statistiska sannolikheter (hur många har exempelvis inte haft en släkting eller person i sin närhet som legat på sjukhus innan de har avlidit?) och är skickliga på att registrera och tolka personers subtila signaler. Genom att känna sig fram med lagom ledande frågor lyckas de oftast träffa rätt på någon person kring sin kund som passar in i mönstret.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Som gumman ur lådan…

  1. Ulf Holmén skriver:

    Tänk att man inte kan nöja sig med sina 15 minutes of shame. Dessa b-kändisar som ständigt poppar upp i min ruta för att skänka mig en halvtimmes ångest som TV-bolaget sedan benämner ”nöje” i tidningstablåerna. De kanske borde omdöpa sin stämpel ”nöje” till ”löje” istället.
    Jag ska inte klanka alltför hårt på stackars Linda Rosing, det har media redan gjort så bra med sina freakshows-reportage, men stackarn borde kanske fylla sin tillvaro med något mer substantiellt. Det är ganska tragiskt att konstatera att det fortfarande är så att bara man är med på TV så är man något. Tjejen har väl någon talang som skulle gå att exploatera, och då menar jag inte hennes behag eller planer på medverkan i skabrösa filmer utan någon äkta fallenhet för något. Istället har hon blivit ett offer för smarta mediastrateger och allmänt ljusskygga managers som bara bidragit med dåliga råd. Snart har väl det stackars våpet trasslat in sig så att ingen mediastrateg i världen kan trassla upp härvan. Senaste vurpan måste vara sensationsprogrammet tillika det mest oseriösa TV kan uppvisa nämligen ”Det Okända”. Skattefifflande medium som springer omkring och ”känner” någots närvaro samtidigt som de tjänar miljoner och skrattar hela vägen till banken. Ett fnattig engelsman som kan ”tala” med de från ”andra sidan” är också helt seriöst…..oseriöst. Toppa detta med en spekulativ programform och lyckan är gjord. Jag kan stå ut med mycket dokusåpor, snaskiga reportage där journalister vinklar sanningen enligt en förutbestämd agenda eller så kallad underhållning. ”Det Okända” är dock väldigt mycket för mycket över den där okända och osynliga linjen som skiljer det seriösa från det rent spekulativa. Inte konstigt att det sänds på en TV-4 kanal.

    • Susanna Varis skriver:

      Ja, alla dessa medier (alltså människor som påstår sig kunna medla mellan andevärlden och den vanliga) är inget annat än kvacksalvare av samma kaliber som spågummor, kristallterapeuter, healare och andra trollpackor. De använder sig dessutom av samma smutsiga metoder att utnyttja människor som söker hjälp och råd av olika slag, i värsta fall svårt sjuka människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.