Releasefest för Magnus Zaars debutbok

Idag har jag haft en ledig dag, men det märktes inte. Det blev mest stress och fläng. Jag var nog redan stressad eftersom jag sov ganska kasst inatt…

Upp klockan åtta. Frukost, fixa i ordning, måla dit ett ansikte…håret kunde jag strunta i, eftersom det senare vankades frissa. Efter ett missat tåg och nästa som bara åkte till Älvsjö, var vi framme i Stockholm 11.20. Busshållplatsen visade sig vara flyttad, så vi missade precis en buss och fick vänta 20 minuter. Strax före tolv var vi äntligen framme  hos Aba.

Moderskan på Aba, där jag lämnat några original för inscanning och framställning av giclée-tryck. Foto: Susanna Varis

Vi hade tänkt att hinna äta lunch innan min frissa klockan 13, så jag fick ringa och be om att skjuta upp på min tid. Gulliga Ingela gick med på det, som tur var och vi riktade kosan mot kvarterskrogen, wallenbergarna, potatismoset, ärtorna och gräddsåsen. Yammy!!! Underbart gott!!

Min frisör Ingela, som arbetar på Salong CU på Luntmakargatan är bara bäst! Dessutom leder hon zumba-klasser på S.A.T.S. Foto: Susanna Varis

Salong CU, Luntmakargatan. Foto: Susanna Varis

Äntligen fick jag åter lite ordning på håret! Moderskan hade under tiden varit och gjort stan och vi skulle ses vid Konserthuset, nedgången till T-banan klockan 15.30. Skulle jag bli sen skulle jag komma så fort jag hann…

15.50 var jag där. Ingen moderska.

Här stod jag och cirklade ibland runt byggnaden och Hötorget fram till 16.40. Ingen moderska och ingen mobil hade hon givetvis med sig…Förresten är det deprimerande att se tiggeri på Stockholms gator. Det är med all säkerhet synd om de stackars tiggarna, men pengarna du ger går rakt ner i fickorna på kriminella ligor som hanterar den här verksamheten. Foto: Susanna Varis

Efter att jag tröttnat på att leta efter en försvunnen moderska, passade jag på att inhandla ramar, färg och pensel på Kreatima, samt passepartouer på Gallerix. Vid femsnåret började blodsockret dippa och jag tog mig mot Centralstationen för att dumpa av lite saker och inta lite middag. När jag står inne på pressbyrån ringer den gode moderskan hemifrån Södertälje och påstår sig ha väntat till klockan 16 vid Konserthuset.

Den uppmärksamme läsaren inser här att uppgifterna går isär. Vem som har rätt och vem som har traskat runt Konserthuset i vilken riktning och ordning och vid vilken tidpunkt kan man bara spekulera om. Moderskan hade blivit trött och åkt hem och det var nog lika bra det, med tanke på vad som komma skulle.

Kritvit och smådarrig stapplade jag så in på Coffeehouse by George och intog denna närande mozzarella och prosciutto-sallad med cous cous. Foto: Susanna Varis

In mot lokalerna igen för att piffa till sminket och t-bananen till Gamla stan. Där var det åter en stämningsfull kväll…

Drakgränd…även namnen är så mytiska i Gamla stan. Foto: Susanna Varis

Jag framför valvet…Foto: David Thunander

I väntan på insläpp till Telegram Förlag på Ferkens gränd. Näst längst till höger… Foto: David Thunander/Skugge&Co

Det bjöds på gott att dricka…Foto: David Thunander/Skugge&Co

Det var fullproppat med folk. Verkligen. Fullproppat. Foto: David Thunander/Skugge&Co

I vimlet…

I det andra rummet…(foto: Susanna Varis)

…pågick ett samtal mellan TelegrafmFörlags förlagschef Annica Seward och Magnus Zaar. Foto: David Thunander/Skugge&Co

Efter att ha vilat benen en stund i denna stol gjorde jag en ansats att ta mig in i det stora rummet, utan framgång. Foto: Susanna Varis

Så småningom började jag ta mig hemåt.

Bookiebag. Tackar för inbjudan, Skugge & CO! Foto: Susanna Varis

”Den Nakne Ambassadören” handlar om en slarver till ambassadör som är försvunnen i Öst-Kongo och dit man skickar en ung, kvinnlig diplomat för att ordna upp situationen. Boken är en spänningsroman, men ska även handla om problematiken kring bistånd. Magnus Zaar har hämtat inspiration från sin vistelse i Uganda, där hans fru har arbetat i egenskap av UD-tjänsteman. Det verkar genast spännande! Dessutom fick vi förhandsexemplar av ”De Korrupta”…

Fler bilder från eventet här:

http://www.skuggeco.se/releasefest-for-magnus-zaars-debutbok-hos-telegram-forlag/#more-8417

– : – : – : –

Expressen uppmärksammade eventet…Foto: Linda Skugge

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, foto, medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Releasefest för Magnus Zaars debutbok

  1. Ulf Holmén skriver:

    ”De Korrupta”? Är detta en provokation utslängd bland gratisätararmén du nu är en del av? Det kanske är en samtidsreflektering över de politiskt korrekta från söders höjder som nu kraftigt inlindat kommer i form av en roman fylld av generationskritik?

    • Susanna Varis skriver:

      Ja, det återstår att se… :-) Vafalls? gratisätararmén…? Det var det värsta. Här blir man påhoppad av sina egna…mummel mummel…mutter mutter…men jag säger som Churchill: ”Campagne ska vara kall, torr och gratis!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.