Stresscember

Vi är redan en vecka in i december och jag har inte känt av någon som helst julstress än. Det är behändigt med låga ambitioner.

De senaste fem dagarna har jag tillbringat på lönearbetet, men nu är jag ledig i hela fyra dagar och ska starta mina julförberedelser med att julstäda imorgon. Jag har visserligen smygstartat med den urartade julgransdekorations-shoppingen på Indiska, som jag beskrev förut. Idag inhandlade jag ett paket praliner med champagnefyllning från Lindt, som är ämnade åt jul- och nyårsfirandet. Samt julkort.

Innan jag drar fram några som helst juldekorationer måste julstädningen ske och nu är det dags. Sedan ska några julblommor inhandlas. Jag har två (2) olika varianter av julstjärnor från gångna jular. Dem har jag klippt, hällt i näring, ställt i bästa lagomsolsläge och berättat roliga historier för, men de krakarna visar inga som helst tecken på att vilja krysta fram några blommor. Jag tycker att det är hög tid för julstjärnorna att leverera nu, det måste alla andra i det här samhället göra, så varför skulle de vara undantagna? Göra sig förtjänta av sina namn så att säga. Novemberkaktusen blommade snällt, så fram med blommor nu! Leverera förresten. Jag är smått allergisk för uttrycket. Den och den levererar. Levererar vadå? Paket? Blommor? Julstjärnor kanske?

En amaryllis och några hyacinter ska införskaffas. En ekologisk skinka får moderskan jaga efter på samma gång som hon ska handla lax för gravning. Ett par lådor kommer hon också att göra. Resten av maten fixar vi själva. En gran ska vi ha. En riktig. Moderskan hade någon ljusslinga över och pynt har vi så det räcker och blir över.

Vi har infört en ny tradition, julbord på Ulla Winbladh. Då blir det vår lilla familjekonstellation med moderskan, mig och Uffe. En julkonsert är också lite av en tradition. På söndag finns det en möjlighet till finska julsånger på S:ta Ranghilds kyrka i Södertälje, men det kanske blir en till utöver den. En julmarknad vore också roligt att besöka…Åbo kanske inte blir av, men Taxinge slott eller något annat i den stilen?

Utöver dessa saker vill jag bara ha lugn och ro, god mat och någon långpromenad. Kanske någon film på dvd.

Ungefär så här kommer jag att se ut imorgon…

Så, att göra/skaffa-listan innehåller nu: julstäda, julblommor, julgransfot + matta, skriva och posta julkort, julklapp till Uffe och en del mat.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, Kuriosakabinettet, Okategoriserade, Say whaaat...? och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Stresscember

  1. Ulf Holmén skriver:

    Julmys och julstress går hand i hand, så ta det lugnt. Julen kan annars lätt framkalla både hjärtattacker och hjärnblödningar. Jag kan se det framför mig, någon börjar tugga fradga i ren julstress till dess vederbörande ser ut som om tomten med dregelskägg och allt. Inte roligt med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.