Efterdyningar till Benke

 Foto: Susanna Varis

Det saftiga kulturbråket med anledning av Bengt Ohlssons krönika häromveckan fortskrider i allehanda media. Om många kulturarbetares snöblinda ideologiska inriktning skriver Linda Skugge i Expressen en bra artikel:

http://www.expressen.se/kultur/1.2675120/fran-vanster-till-rak-hoger

Nog finns det välbehövlig plats för en kulturhöger…

– : – : – : –

Självaste Ankan instämmer:

http://www.expressen.se/kultur/1.2673258/att-gora-som-ohlsson

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Efterdyningar till Benke

  1. Ulf Holmén skriver:

    Den politiska nomenklaturan som med van hand styr och ställer över debatt såväl som åsikt i det Svenska samhällslivet, har med all rätt nu börjat ifrågasättas. Dessa människor med ”de rätta åsikterna”, drar sig ju inte ens för åsiktsförtryck, ”du får tycka vad du vill, bara du har samma åsikter som jag” tycks vara ledstjärnan för dessa kulturens Stalinister. Att de har fått härja fritt i olika debattforum som TV och radio, att de har fått styra denna debatt efter eget behag och att de till och med har sett det som sin uppgift att ”lära folk den rätta läran” genom just dessa kanaler, har nu äntligen fått sin motvikt. Det är dags att skapa just kulturhögern för att ytterligare sätta press på dessa kretiner och samtidigt utmana den debatthegemoni som de hittills har haft. Dags för en ny tid helt enkelt, och där har Linda Skugge mer rätt än hon tycks tro. För i en tid när deras åsikter, deras manér och deras härskarlika sätt känns mer unken än någonsin, är det dags för något nytt och fräscht.
    The Revolution starts now!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.