Outsiders/Tomas Lacke på Gnesta Konsthall

Det finns inte ofta någon anledning att åka till Gnesta om det inte är å jobbets vägnar, men just idag var vi lediga och dessutom hade konstnärskollegan Tomas Lacke vernissage för sin omgång av konstnärskollektivet outsiders utställning. Gnesta Konsthall lever mer eller mindre på hoppet, pengar är en bristvara, så även det politiska intresset för en verksamhet som denna. Det är så märkligt hur det nästan alltid går att skaka fram pengar när det gäller olika former av sportsatsningar, men inte när det vankas kultur. Jag antar att vi är en så pass liten minoritet i jämförelse med t ex mainstreamintresset fotboll…

Näringsliv och konst tycks också vara en alltför sällsynt kombination, men jag har lite saker på gång på det temat som jag tror kan bli något…

 Gnesta Konsthall

http://gnestakonsthall.wordpress.com/

https://www.facebook.com/pages/Gnesta-konsthall/104499461955

 Lacke demonstrerar utställningsmaskoten; det uppblåsbara svarta fåret med röda ögon. Jo, det funkar som en uppblåsbar Barbara…

  Många fina verk ur Tomas Lackes digra produktion.

En installation r(EVOLUTION) – THE WHITE CUBE MUST DIE

 Urklipp med konstnärerna i Outsiders. Längst ner en annan konstnärskollega, Fredrik Sköld från Eskilstuna.

   Glory av Tomas Lacke på aluminiumplåt

 Konst på akryl. Blir fin effekt med ljus bakom, som här framför ett fönster…

Lacke och har mörkret gemensamt i vår konst. Även en hel del rockighet och viss inspiration av gatukonst/popkonst. Här finns en hel del coola alster att se, gå/åk och kolla!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, Konst, kultur, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Outsiders/Tomas Lacke på Gnesta Konsthall

  1. Ulf Holmén skriver:

    Thomas Lacke – denna skräckkonstens nya universalgeni – är som alltid sevärd i kubik. Att både han och du går från klarhet till klarhet, är ett faktum och understatement i ett och samma andetag. Att man får resa till kusinerna på landet i den sömniga småstadsidyllen Gnesta, gör det hela rätt exotiskt. Men man blir samtidigt lite bekymrad när man måste konstatera att Gnesta konsthall hänger på fallrepet då bakåtsträvande kommunpolitiker (s-märkta, vad annars!) vill ha pendeltrafik men helst gratis, och samtidigt inte anser sig ha råd att stödja verksamhet som skulle kunna sätta kommunen på kartan. Detta trots att deras moderparti har skapat lagar som både förbjuder subventionering av andra läns kollektivtrafik, och anger att kommunen har en skyldighet att stödja föreningsverksamhet. Det gäller ju att tolka lagarna så att man hela tiden kan ha ryggen fri tydligen. Att det samtidigt leder till att Gnesta kommun kommer att fortsätta att sova den törnrosasömn den nu genomlider, tycks inte vara något som bekymrar bakåtsträvarna – något för Sverige i framtiden kanske?
    Nej, det man kommer att komma ihåg Gnesta för, är att det är platsen man reser igenom för att kunna resa till Norrköping eller Malmö och det är banne mig synd då man kunde ge staden en bättre framtid med lite visioner. Kanske är detta dock för mycket begärt.

  2. Anna-Kaisa Benje skriver:

    Väldigt intressanta konstverk. Det är bara synd att utställningen fanns i bushen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.