Zelda

 Bilder: Lina Neidestam

Ikväll är jag bjuden på bokrelease med Lina Neidestam och Julia Thorell som ger ut var sitt nytt alster, Zelda II och Juni. Det ska bli kanonroligt!!

Jag har alltid läst Zelda med stor behållning. Det är en feministisk, men ändå väldigt självironisk, serie som driver med allehanda klyschor förknippade med den moderna feminismen. Zelda råkar gång efter annan i konflikt med sig själv eller omgivningen i sina försök att tillämpa en renodlad radikalfeminstisk ideologi i sitt vardagsliv. En feministisk serie med lika delar budskap och självkritik och som i detta faktiskt har ett djupare budskap mitt i roligheten. Självkritik tycks annars inte vara den nutida feminismens starkaste gren…

(Feminismen innehåller ju, som bekant, en hel del olika ”skolor” och det går inte att tala om en entydig feminism, så mina personliga åsikter angående feminismen beror helt på vilken riktning inom detta fält som diskuteras. Men det ska jag inte gå in på här…)

http://linakanritafint.blogspot.com/

    

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i events, feminism, genusvetenskap, jämställdhet, Konst, kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.