Ingen är perfekt…

Apropå det förra inlägget och den rådande ungdoms- och skönhetshysterin kan det vara värt att påminna om att inte ens det mest perfekta bland oss är så perfekta i verkliga livet…

 Angelina Jolie…

 Tyra Banks

 Fergie

 Tara Reid

 Michelle Pfeiffer

 Scarlett Johansson

 Christina Aguilera

 Heidi Montag

 Holly Madison

Megan Fox 

 Natalie Portman

 Demi Moore

 Shauna Sand…i vissa fall kanske resultatet inte direkt blev någon försköning…

 Ja, vad heter supermodellen här nu igen…? 

 Sarah Jessica Parker

  Catherine Zeta-Jones 

Dessutom kan det som inte kan fixas med kirurgkniven ordnas i photoshop…

      Även förfulande skelettdelar som blir synliga efter jakten på den perfekta modellkroppen medelst självsvält kan trollas bort i datorn…

  Sundare för modellen är ju förstås att trolla till skelett-looken i datorn…den här bilden väckte dock debatt tom i den av förvridna ideal kryllande modevärlden.

  Efter till vänster här…

 Tydligen kände man ett behov av att karva bort ännu en bit på denna, redan mycket smala kvinnas midja…

           Man kan även rakt av ta någon annans kropp och sätta på önskat huvud…

  Photoshop biter på celluliterna… 

Kort sagt, vackra ansikten och kroppar i media är inte alltid det de synes vara…någonting som alla säkert är medvetna om, men som ändå kan vara uppfriskande att påminna sig om.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Film, foto, genusvetenskap, kultur, medier, musik, Okategoriserade, teknik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ingen är perfekt…

  1. Ulf Holmén skriver:

    Skönhetsideal och hetsen kring dessa är en ganska vedertagen orsak till både självsvält och känslan av att inte duga som man är. Att då slås av uppenbarelsen att inte ens de som skapar idealen riktigt är vad de säger sig vara, är chockerande. Att några anorektiska bögar i Paris med en bild av kvinnor som mer liknar småpojkar för att tillfredsställa deras pedofila böjningar är väl en sak, men att faktiskt saluföra snedvridna ideal som ett normaltillstånd är minst sagt magstarkt. Det talas alltid om den starka kvinnan och den självständiga tjejen, men var finns hon i detta ideal och framför allt var finns feministerna i denna debatt där det behövs en förändring. Nej, de är som alltid ute på något korståg mot att det bara finns 90% kvinnor på genusnytts redaktion eller att försvara sin rätt att uppmana till massmord på män. Världen är ur led på så många sätt.

    • Susanna Varis skriver:

      För en gångs skull så hade nättidningen Feministiskt Perspektiv, som du kanske känner igen, upp ett relevant ämne dvs precis detta, häromveckan. Så visst litet hopp tycks det finnas om att inte allting har spårat ur i akademiska grubblerier om socialt konstruerade kön och kreativ könsmatematik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.