Midsommarafton 2012

Midsommarafton är uppskjutet här hemma och går av stapeln imorgon. Idag har vi lönearbetat och därefter tagit en liten promenad ner till Maren i Södertälje:

 Måsparty vid Sibylla. Ett par grabbar slängde ut pommes inifrån Sibylla-kiosken och måsarna snappade dem i luften. Mycken flax och väsen för några pommes.

I nästan varje villaträdgård på vägen ner satt det människor kring matbord. För första midsommaraftonen på jag vet inte hur länge regnar det inte idag. Jag har sett ett antal älvlika unga damer med blomsterkransar på huvudena idag och det har hittills varit en gemytlig stämning överallt. En ensam herre skrålade sig nerför trapporna till Maren och irrade sedan från person till person bland dem han mötte. Ett par unga män filmade mannens parad nedanför trappan och han lär hitta sig själv på Youtube as we speak.

Nere på stan var det spridda skurar med människor. Eagle Bar såg ut att vara hyfsat fullsatt, enstaka par och ungdomar flanerade kring Maren. På gågatan ett gäng lekande ungar, vid kyrkan en drös vikingfärjeresenärer med öllådor på pirror, nyss avstigna från vikingbussen.

Promenad hem efter Sibylla-burgaren, lite disk och snart lite mys. En mycket low key-midsommar. Jag har glömt bort hur man firar midsommar. Mellan åren 1995 och 2010 arbetade jag alla helger då midsommar inföll. Men imorgon blir det sill och jordgubbar!

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.