25. juli 2012

Efter ca fem timmars sömn vaknade jag till det vanliga stöket på gården. Fristadstiden är, som bekant, inte synkad med min. Jag tryckte in propparna djupare i öronen och försökte fortsätta sova en stund i bakugnsvärmen. Det gick så där.

8.30. ringde klockan och jag undrade vilken världsdel jag befann mig i. På något sätt hade jag tagit mig fram till handfatet, bara för att mötas av en hostande och spottande kran. Nog för att jag visste vad som förmodligen var på gång, men jag testade alla kranarna i någon form av fåfängt hopp om att allt bara var en ond dröm.

Näpp. Ett samtal till fastighetsskötaren och jag hade upplysts om att vattnet var avstängt i cirka fram till middag för byte av huvudkran, eller vad det nu var för piffig detalj. Så praktiskt. Ingen dusch, ingen frukost…inte ens ett glas vatten. Jag höll på att törsta ihjäl efter morgonen i bakugnen och dessutom skulle jag strax till lönearbetet. Tydligen fanns det en lapp uppsatt på ytterdörren. Problemet är ju att det var mörkt vid 23.30, då jag kom hem från jobbet, dörren stod uppställd, jag sparkade upp stödet och drog igen den, inte såg jag någon lapp i överkanten vänd ut mot väggen.

Efter en stunds total förvirring och småpanik hade jag lyckats samla ihop en del vatten ur blomvattenflaskor och andra dito i olika ryggsäckar. En raggardusch i en skvätt blomvatten kändes inte helt optimalt med tanke på att vi såg fram emot årets varmaste dag med 30 grader. (Tajming, gott folk, tajming.)

Efter en kopp kaffe bryggd på någon annan slatt började jag känna mig något mera fungerande och tog mig till slut till jobbet, men dagen har varit varm, klibbig och trött. Något bättre tajming är det på min lediga dag denna vecka, den infaller imorgon.

 Också ett frukostalternativ

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 25. juli 2012

  1. Ulf Holmén skriver:

    Blomskott, granskott, gräs ja listan kan göras lång över hur många frukostalternativ du har. Vatten kan man köpa och sen är det ju fixat. Kom igen lite fantasi och det grejar ju sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.