Höstuniform

Plötsligt har ALLA:

 …en quiltad, helst mörkblå, kort jacka…

 …svarta, åtsmitande byxor…

 …lågklackade eller platta ankelboots…

 …och långt, blankt, rakt hår i mittbena eller hästsvans…

…som på en given signal. Vem har dikterat detta? Var det någon bloggare eller någon modetidning? Hur? När? Frågorna hopar sig…

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Mode och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Höstuniform

 1. Ulf Holmén skriver:

  Inspirationskällorna är många och uppslagen till idéerna kommer från många olika håll. Om vi börjar med quiltade korta jackor så kommer denna avart från ridsporten. På Anders Gernandts tid kunde man se dessa på var och varannan ryttare och för att överleva som företeelse har nu denna anskrämliga produkt tagit steget över till den ”vanliga” världen. Man måste hitta nya användningsområden när kärnanvändarna börjar svika. Svarta åtsmitande brallor har sitt ursprung på white trash-brudar som vill visa hur framgångsrika de har blivit i sin anorexi, och hur många kilon de har tappat. Man kan se dessa överallt i Stockholms centrum, trumstocksben och åtsmitande brallor allt för att exponera. Den nedersta bilden har man hämtat inspiration till ur zombie-filmer. Om du tittar på de olika nivåerna på axlarna, händernas hängande och letargiska pose samt hela kroppshållningen så ser modellen mest ut som en statist i en zombie-film som ännu inte har fått den rätta sminkningen.

  • Susanna Varis skriver:

   Hmmm…jag tycker nog att de där quiltade jackorna är rätt snygga… :)
   Zombiesar är inne och modeller blir ju, efter idoga svältdieter mer eller mindre zombie-lika, kan man anta, så beröringspunkterna är många. ;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.