Slussen och Schottenius

 Maria Schottenius gör det igen…

Patrik Kronkvist skriver på Newsmill precis det jag själv ville skriva, men inte hann…

http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/15/dagens-nyheter-sprider-populistiska-konspirationsteorier

Schottenius, som antagligen bor i krokarna kring Slussen, bekymrar sig för byggbullret…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, kultur, medier, Okategoriserade, politik, samhällsplanering, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Slussen och Schottenius

 1. Ulf Holmén skriver:

  Stackars Maria, marknadsvärdet på hennes 7-rummare uppe på pk-malm kommer att sjunka och därför ger hon sig på slussenprojektet. Och titta så insatt hon är, hon vet till och med vem Corbusier är och tycker att om han hade fått bestämma då hade resultatet för den nya slussen blivit annorlunda. Och hur rätt har hon inte, han ville ju riva hela Gamla Stan så visst hade förutsättningarna ändrats rätt radikalt och staden hade sett ut som den betongöken som hennes gelikar beskyller sina motståndare för att vilja skapa. Det är som sagt synd om Maria, ge henne en foliehatt så blir hon säkert glad.

 2. Adam Bek skriver:

  Konstigt med allt Slussenkramande. Världsarv? Så när Schottenius skall visa någon utländsk gäst Stockholm så går hon med dem till Slussen?

  De lär ju bli helt hänförda.

  • Susanna Varis skriver:

   De kanske rentav börjar hallucinera av lycka i de piss-stinkande, vittrande vindlingarna. Snart kan man kanske ha ett litet äventyrsbad längst ner med plaskdamm på tunnelbanans strömskenor.
   Schottenius är nog mest intresserad av att behålla sin utsikt och slippa byggbuller. Att Slussen sedan sjunker som en annan Atlantis och framför allt är en trafikknutpunkt som måste fungera spelar mindre roll. I vissa vänster- och miljöintellektuellas värld kan man ju bli av med t ex biltrafik genom att stänga av vägarna, lite som man resonerade i Södertälje: de flesta patienter (kostnader på den tiden) tycks komma in till sjukhuset genom akuten – > vi stänger akuten. Det vore ju så myspysigt och ekologiskt att stänga ute bilarna helt och hållet från innerstan och helst från Södermalm, så kan man ha en egen liten lyxmini-skansen, där man odlar potatis på Medborgarplatsen och vallar getter längs Götgatan. För vad ska annat löst folk in till innerstadsreservatet att göra? De kan väl cykla från Södertälje till sina jobb?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.