Casati i repris för andra gången

På grund av spam, här kommer Louisa Casati i repris (för andra gången):

Eftersom jag nu har tröttnat på att klicka bort de förbannade medicinsäljarspammen på inlägget om Luisa Casati, tar jag bort inlägget och repriserar den här. Det borde finnas en funktion i kommentarshanteringen där man bara kan returnera kommentaren till avsändaren. Spamma spammaren med sitt eget spam.

Så, Luisa Casati:

Luisa Casati

Dagens inspiration är markisinnan Luisa Casati. Född 1881 i Milano och en excentrisk musa, beskyddare av de sköna konsterna och extravagant partyvärdinna under tre decennier i det europeiska societetslivet. Hon var förtjust i vilda djur och hade geparder och exotiska ormar på sina bjudningar. Markisinnan umgicks även med den kulturella eliten och hennes strålglans som musa sträcker sig till vår tid, där hon inspirerar bland annat modeskapare. Märket Marchesa, som t ex Dita von Teese gärna bär vid galor, är till namnet en hyllning just till markisinnan Casati.

Luisa Casati av Ma

Luisa Casati av Man Ray

Foto: getty

”She was the most flamboyant and dramatic character to flit through the early 20th century European beau monde.  They simply don’t make her kind anymore: richer than God, gloriously semi-sane, with outrageous tastes in friends, art, decor, clothes, houses, pets and lovers.  Guests of Casati’s boudoir were a veritable who’s who of the aristos, aesthetes, artists, bon vivants, poets, dancers and dandies that made the early 20th century’s art scene what it was; totally, utterly and delightfully mad.”
Michael Mattis, www.dandyism.net

The Lost Album of Marchesa Casati. ACNE Paper F/W 09.10. Foto: Paol Roversi (via Fashion Gone Rouge)

Alexander McQueen, våren 2007

Carine Roitfield fotograferad av Karl Lagerfeldt

John Galliano

Marchesa av Georgina Chapman. foto: Harpers Bazaar

Armani 2004-2005

Chanel resort collection 2010

Dita von Teese bär Marchesa. foto: GQ


Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i foto, historia, Inspiration, kultur, Mode, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.