Frustration

Telias lilla landmärke i Farsta…

Utmärkande för dagen har varit frustration. Flytten aktualiserades igen med ett brev från min lokala bredbands-, telefoni- och tv-leverantör C-sam; från februari upphör leveranserna. Fastighetsägaren har beslutat att ta in Telia och deras kablar har redan dragits in, C-sam har funnits kvar på nåder, fram till nu. Fastighetsägaren/hyresvärden har väl fått någon form av lukrativt avtal från den stora, statliga jätten och vad vi hyresgäster anser om detta är sekundärt. ALLA jag hittills talat med vill ha C-sam kvar, det är ett lokalt och mycket populärt företag, där det alltid är lätt att få support och som inte tvingar på kunden någonting den inte vill ha. Telia har inte lyckats i konkurrensen här och går alltså bakvägen; genom hyresvärden. Jag tycker att det är groteskt att en statlig jätte på detta sätt kväver lokal företagsamhet.

En till anledning att flytta alltså. (Men jag älskar ju den här lägenheten…)

Jag hade hoppats att en privat hyresvärd inte skulle vara sämre än det kommunala bostadsbolaget, men måste tyvärr konstatera att så har det visat sig vara. Våra hus har efter Telgebostäders försäljning haft tre olika förvaltare, varav en, Ljungberg-gruppen var alldeles utmärkt, men av någon anledning valde de att sälja vidare. I nuvarande läge struntar hyresvärden högaktningsfullt i vad hyresgästerna tänker om sitt boende; linjen är att renovera in smålyxiga inventarier så fort någon flyttar och därefter höja hyran med någon tusenlapp. Ca 8500 kronor för en trea i miljonprogrammet i Södertälje.

Jag vet inte vad jag ska göra, men det lutar nog åt en flytt…

Nästa frustration är ett konstverk som trilskas. Jag vet inte om det fungerar eller ej, jag börjar bli blind för den. Tiden går och det känns som inget blir gjort. Stress. Jag kanske ska splasha fram ett annat konstverk bara för att få ur mig aggressionen och frustrationen…det får nog bli så.

Vår hyresvärd:

http://www.di.se/artiklar/2012/9/5/akelius-plockar-ut-900-miljoner/?activetab=Last

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, För övrigt anser jag att..., medier, Okategoriserade, politik, samhällsplanering, teknik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.