Jösses flickor

Inom ett dygn har jag nu tagit del av två krönikor i Metro på ungefär samma tema. Två uttalade feminister, Fridah Jönsson och Cissi Wallin ifrågasätter nu det som bland andra jag på min blogg ifrågasatt länge vad gäller feminismen av idag, nämligen manshatet och de ohämmade dreven mot främst vita, medelålders män (men även andra av manligt kön).

Något har alldeles uppenbarligen hänt. Man kan alltid hoppas att man åtminstone i sina delar av denna rörelse börjar se situationen på ett mera nyanserat sätt.

Fridah Jönsson

Cissi Wallin

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Jösses flickor

 1. Malte Skogsnäs skriver:

  Länken Fridah Jönsson fungerade inte bra. Var det till Vita män får också bli kränkta som du menade?

 2. Pingback: Feminister som har tröttnat på manshatet. « Malte on the Roxxx

 3. Pingback: Nyttig självinsikt | Bashflak

 4. Ulf Holmén skriver:

  Oj då! Sent ska syndaren vakna men att de vaknar är väl tecken nog antar jag. En sund inställning och reaktion full av insikter? Inte direkt alla dagar man kan läsa om feminister som kryper till korset och är ångerfulla. Är de säkra att detta är förankrat inom medieeliten på Söder så att de inte blir persona non grata i dessa kretsar i framtiden? Det vore ju för synd om deras respektive karriärer skulle bli lidande för att de visar lite medmänsklighet och omtanke, för att inte tala om ånger och kritik. Jag menar när Annika Edwards, Maria Sweland och alla de andra i elitfeministgänget nu har satt sitt morgonkaffe i vrångstrupen och förtvivlat kastar sig på sina telefoner för en konferens, kan det ju faktiskt vara risk för yrkesförbud i framtiden. Men modigt var det, det ger jag dem båda.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det återstår väl att se hur saker och ting utvecklas för de båda, har man svurit i kyrkan kan det ju leda till konsekvenser. Men det hoppas jag inte. Jag hoppas att det här kan bli startskottet för en välbehövlig självrannsakan på sina håll.

 5. Leif skriver:

  ”Två uttalade feminister, Fridah Jönsson och Cissi Wallin ifrågasätter nu det som bland andra jag på min blogg ifrågasatt länge vad gäller feminismen av idag, nämligen manshatet och de ohämmade dreven mot främst vita, medelålders män (men även andra av manligt kön).”
  Det bör väl noteras att detta är något dessa båda damer också med en viss frenesi ägnat sig åt (ohämmade drev, alltså). Kanske har de avläst något när de stuckit upp sitt våta finger i luften? Det gäller ju att hänga med i svängarna!

  • Susanna Varis skriver:

   Jo, det är jag medveten om, därav min häpenhet. Jag har flera gånger tänkt kommentera speciellt Jönssons krönikor, men inte ansett det vara mödan värt. Jag intar den positiva inställningen till detta plötsliga avbräck, men är nog mycket medveten om att det kan dölja sig andra saker bakom än insikt eller verklig reflektion. Men jag anser nog ändå detta vara ett tecken på att någonting har hänt…vi lär väl bli varse vad med tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.