Enhörningar i Nordkorea

 Bild från Gizmondo.com

De nordkoreanska ledarna är ju, som vi alla känner till, ett speciellt supermänniskosläkte. Men det slutar inte där, sensationella uppgifter i bl a The Guardian förtäljer nu att man hittat ett enhörningsbo i landet. Enhörningen ska ha ridits av den antika koreanska kungen   Tongmyong. KCNA, Korean Central News Agency berättar att boet hittades ca 200 meter från ett tempel och är märkt med en skylt som säger ”Enhörningsbo”.

Visst är det fantastiskt vad lite politiskt färgad vetenskap kan åstadkomma?

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i genusvetenskap, historia, kultur, medier, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Enhörningar i Nordkorea

 1. Ekvalist skriver:

  ”Visst är det fantastiskt vad lite politiskt färgad vetenskap kan åstadkomma?”

  Var det en passning till en annan politiskt färgad vetenskap som är den svenska paradgrenen? Tja, vem vet, de kanske snart hittar spår av enhörningar i Sverige vars könsroller var 100% social konstruktion, men vars art utrotades och åts upp av Patriarkatet.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det var nog en passning där. Med lite god politisk vilja kan vad som helst bevisas vetenskapligt. :)
   Självfallet var deras könsroller socialt konstruerade. Antingen dog de ut när de försökte föröka sig medelst delning i sina bon eller så kom det onda patriarkatet med sin våldsideologi och gjorde hamburgare av dem.

 2. Ulf Holmén skriver:

  Kom ihåg att alla ledare med namnet Kim Il Jung, Kim Jung Il, Il Jung Kim och Kim Jung Ill är universalsnillen. De är militära härförare som får Nappe att förblekna, de har skrivit dikter med hyllningar till den arbetande medborgaren, de har regisserat filmer, skrivit låtar och den där urfadern avporträtteras som jättelika statyer som får gud att likna en vissen gnom. Det är ett supermänniskoideal som Hitler säkert får Hitler att le från sitt hörn i helvetet vilket bara bevisar att vänsterideologier är vår tids nazism. Punkt.

 3. Ned Newman skriver:

  En sådan ko vill jag också ha………eller är det en häst?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.