En liten genusberättelse

 prinsess1330462322_634 (1)Just denna prinsessdröm finns att köpa här.

En läsvärd liten berättelse från verkligheten på tema genustänk i barnuppfostran som jag hittade på bloggen Rockis månadsbrev. Läs och begrunda…

IMG_0077-cropMitt normaltillstånd…

IMG_0036-crop…men jag verkar ha godkänt en och annan klänning.

Jag minns att jag själv hade en högst kluven inställning till prinsessklänningar när jag var i aktuell ålder. Jag kläddes i 70-talets genuskorrekta plagg från Marimekko, ärvda kläder och lite av varje, oftast mest praktiska saker. En prinsessklänning hade jag förstås suktat efter om det hade funnits där. Tror jag. Jag tecknade nästan uteslutande prinsessor och hästar i en viss ålder. Jag var samtidigt en pojkflicka som lekte hellre i skogen än med dockor och en prinsessklänning hade med all säkerhet varit i vägen. Jag vägrade ha kjol. Så jag antar att det skulle ha varit som min motsvarande, nutida dröm om skyhöga Louboutin-klackar, som jag numera är klok nog att förstå att jag inte kommer att kunna gå i i alla fall och därför inte skaffar mig.

christian-louboutin-christian-louboutin-sale-christian-louboutin-shoes-louboutin-outlet-shoes-outlet-Favim.com-259152Fina Louboutin-klackar…

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Från arkiven, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, Mode, politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.