Rapport från sjuksoffan

Precis lagom till den ansökta ledigheten brakar jätteinfluensan Gudrun in och däckar mig totalt. Uffe, som även han är ledig, har också drabbats men i lindrigare skala. Igår grottade jag ner mig i soffan med lättsamma filmer som sällskap och sov inte förrän vid tre inatt. Imorse var Uffe en sväng till storstaden och kom hem med detta från Vetekatten…

DSC_0629-50

Hämtmat från lokala thai-haket, Vetekattens oslagbara semla och Lynch´ lost Highway…helt ok eftermiddag.

lost_highway_1997_still_01 Lost Highway

losthighwaytumblr_lfd1dtvTaA1qzhiqwo1_1280 …där även Marilyn Manson figurerar som Porn star #2

Jag tycker om filmer som inte är övertydliga och det är något man knappast kan beskylla Lynch för att vara i det mesta han gjort. Den enda filmen som inte innehåller alla dessa surrealistiska inslag, okronologiska berättanden, absurditeter och andra former av kast och skevheter är nog den underbare The Straight Story. Lost Higway är klaustrofobisk och mörk, en blandning av surrealism, gotik och film noir.

 

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Film, goth, Inspiration, kultur, Marilyn Manson, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.