Se ung ut

ung Facebook fortsätter att ”skräddarsy” trevliga annonser baserade på en mängd data och surfvanor till användaren. Jag är kvinna, 44 år och förmodat intresserad av att se yngre ut. Vad för slags metod som uppenbarar sig bakom denna länk hade jag ingen lust att ta reda på, det gör nästan ont att enbart se på bilden. Ska man trycka in en liten tavelram på tvären i munnen för att spänna ut huden…? Har personen sovit med kinderna uppspända med klämmor och förevigat resultatet med att gjuta in kinderna i plast…? Frågorna hopar sig…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i medier, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Se ung ut

  1. Ulf Holmén skriver:

    Vår tids nya ideal: Rid på folks osäkerhet och noja inför det oundvikliga som åldrande, olycka eller ekonomi och utnyttja detta till att tjäna pengar. Facebook får in annonspengar, annonsören får ut sitt budskap och där sitter vi som de duperade fån vi är. Att tanken på att utnyttja dåligt självförtroende, tvivel eller underläge för att tjäna pengar, är djupt kränkande tycks inte vara något hinder. Dags för att ta tillbaka makten och se till att de oseriösa tar sitt pick och pack och drar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.