Bo Rothsteins debattartikel belyser genusgalenskapen

BoRothstein655x436_980452c Bo Rothstein. Bild från SvD

denna, utmärkta, debattartikel belyser Bo Rothstein det vanskliga och farliga i att börja dela upp människor i kategorier på grundval av etnicitet eller kön eller dylikt. Det vanskliga i detta i sig kombinerat med just genusvetenskapens galenskaper leder till mycket surrealistiska konsekvenser. Rothstein sätter också fingret på faran ved ovetenskapliga, men politiskt populära teorier som får fäste hos akademierna.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, kultur, Okategoriserade, politik, pseudovetenskap, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bo Rothsteins debattartikel belyser genusgalenskapen

  1. Anders B skriver:

    Bo Rothstein som är en av landets bästa samhällsvetenskapare har under lång tid haft modet att förgäves försökt argumentera sakligt om behovet av akademisk frihet och vedertagen stringens inom det genusvetenskapliga fältet. Trots att de flesta delar Bos uppfattning om rådande stolligheter har de av ibland inte obefogad rädsla för opportunistiska åsiktspoliser tyvärr fegat ur debatten.

  2. Kristian skriver:

    Bara att hålla med. (Hoppas han inte får för mycket problem med Godwins Lag.)

  3. Ulf Holmén skriver:

    Den sjukdom som kallas likriktning är en av begravningsentrepenörerna för fri och oberoende forskning och utan detta är forskning så gott som värdelös. Feminism och genus-”vetenskap”, de båda går ju hand i hand, är inte någon av dem direkt kända för frånvaron av denna likriktning och är därför också dom en källa för oro när den har nästlat sig in på landets universitet, där bland annat Göteborg har en framskjutande ställning i denna något tveksamma liga. Att Bo Rothstein, en av landets ledande på sitt område, nu ger uttryck för den desperation som kan prägla det vardagliga arbetet måste ses som ett sundhetstecken, men tolkas antagligen i feministkretsar som ytterligare en av dessa konspiratoriskt lagda kvinnohatare. Antagligen kommer deras vana trogen någon på DN kultur att rycka ut i en artikel där ett formidabelt försvarstal har formats där feminism och genus-”vetenskap” utmålas som spjutspetsen i svenskt kunnande av idag. I själva verket är det tvärtom och ännu värre än så. Deras teser är inte bara fel, de är lönnfets-fel. Deras läror borde stämplas som irrläror och deras rätt att överhuvud taget fortsätta ”forska” borde ifrågasättas om vetenskapsrådet ens hade k*k att ens sätta ner foten. För kom ihåg en liten detalj ur historien, nazism hämtade sin livsluft från en annan så kallad vetenskap vid namn frenologi där man kunde bekräfta sina teser. Ideologin fick först fotfäste i akademiska kretsar och blev därmed en allmänt accepterad ”sanning”, den fick också starkt fäste inom kyrkan framför allt den katolska. Genom att denna avart på ideologi fick fotfäste inom ”seriösa” kretsar fick den också legitimitet och det är efter exakt samma princip genusvetare arbetar. En farlig linje som sagt och två mycket farliga, för att inte säga antidemokratiska ideologier har därmed presenterats i en miljö där den gör anspråk på att bli ”accepterad”. Gör inte det misstaget, se den istället för vad den är – en totalitär ideologi med klara inslag av elitism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.