Då är vi sambos

Igår flyttade vi alltså in Uffe hit till min lägenhet. Så idag har jag kronisk ledbrutenhet och träningsvärk i hela kroppen. Som plåster på såren är vi (mest jag) dock långlediga större delen av nästa vecka…

003-50 Moderskan rattar en lastbil för första gången i sitt liv…

004-50 Borta vid Uffes gamla lägenhet…

005-50

006-50 Trapphuset i Uffes gamla hus är underbart sekelskiftessnygg. Samma kan man inte säga om mitt ghettohus…

008-50007-50Moderskan spelar apa för omväxlings skull… 

009-50 Till slut hade det inte fått plats med ett kuvert till i bilen.

010-50 Mera fint trapphus. Min shitty kompaktkamera…

012-50

På kvällen blev det en orgie i lördagsmys som belöning för slitet: god cider, semla, vitlöksbaguette, mögelostar…jag hade även köpt Järna- och Djurgårdsglass, men någonstans fick ju gränsen dras för excesserna.

Dagen idag har tillbringats med vila, slötittande på David Bowie på dvd (eftersom vi inte är intresserade av vintersport och det är det enda som SVT1 erbjuder), uppackning, pizza och brevskrivande till Peter Norman. Jag har även slöläst i Dagens feministiska nyheters södagsbilaga, där hela innehållet består av sex sidor lönediskriminering av kvinnor, 4 sidor + omslag med Maria Sveland, porträtt på bloggaren Terese Alvén, kvinnligt mode, och yinyoga samt ett antal småartiklar som främst torde locka kvinnliga läsare och resedelen. Det är ett antal saker från veckan jag borde kommentera, men t ex artikeln i SvD om varför kvinnor inte vill ha chefsjobb har Aktivarum redan skrivit ett mycket bra inlägg om.

Men nu tänker jag sätta mig och skapa lite, bloggen och feminist-/genusvansinnet får vänta…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik, teknik, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Då är vi sambos

 1. Roffe skriver:

  Flyttade ju själv nyligen…hmmm, fattar ju nu vilket j-a ärkepucko jag var som inte paxade fotografjobbet för att komma lite lindrigare undan.
  Istället offrade jag ena knät som sedan opererats till oigenkännlighet utan bättre funktion:).

  Grattis till gemensamma lägenheten! Hälsa Uffe.

  • Susanna Varis skriver:

   Ska hälsa Uffe och visst, det var han som slet mest, men jag gjorde nog mitt till så mycket jag orkade, så det så. :)
   Fotade gjorde jag när det fanns dötid och inte något att göra just då. Så det så. Jag är ingen kvinna som ryggar för lite slit, men däremot kanske jag inte orkar lika mycket…
   Tack, ska hälsa…

   • Roffe skriver:

    Flytta smileyn i mitt inlägg till slutet på den föregående meningen så blir det inlägget begripligare. Sorry!
    Mitt knä förtjänar ingen gladsmiley tyvärr.

 2. Gratulerar!

  Jag antar att det var ett svårt beslut att lämna den fina lägenheten i Stockholm. Men promenader i Östertälje är också fint. Och så ÄR det mysigt att bo i hop!

  • Susanna Varis skriver:

   Tack! Ja, på grund av omständigheter bortanför vår kontroll blev det den här lösningen, men det blir nog bra. Jag är ju en ensamvarg och behöver egentligen utrymme, men vi funkar bra ihop så jag tror att det har en chans att funka… :)
   Dessutom tycker jag att det är jätteroligt nu när jag vant mig vid tanken! :)

 3. Bashflak skriver:

  Men grattis! Skönt att någon tror på kärleken, till skillnad från Svelands ’Happy Happy’

  • Susanna Varis skriver:

   Tack!! Jodå, nog för att vi är rätt individualistiska båda två så funkar vi jättebra tillsammans. Kärlek är fint men kan ju också ställa till ett helvete…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.