Projekt Telia IV

burktelefon[1] Min kommande telefonlösning?

Dagen har inletts med all time high på blodtrycket. Telefonen, som enligt besked från Telias kundtjänst i måndags, skulle vara ikopplad med rätt nummer igår var givetvis inte igång. Jag ringer kundtjänst, som man enbart når genom tekniksupporten, trots de två separata telefonnumrena jag fick hos teliabutiken i måndags (de leder till samma växel). Efter tio minuter kommer jag till teknisk support för telefon, som efter ytterligare tio minuter måste koppla mig vidare till kundtjänst, eftersom det är deras ärende. Efter ytterligare tio minuter (under tiden hinner jag ta del av de feministiska orgierna till ära för kvinnodagen i båda dagstidningarna) svarar en person hos kundtjänst. Jag beskriver läget, för vilken gång i ordningen vet jag inte längre och personen hummar och knäpper på en dator ett tag. ”Nej, men det finns ingen beställning på överföring här…har du skickat in en fullmakt?” Jag  beskriver att jag har skickat in en fullmakt för ca tre veckor sedan och där numret skulle flyttas över från C-sam till Telia den 28:e februari. På något vis har sedan Telia lyckats slarva bort ärendet och numret har återfunnits hos något som heter Vox telecom, men jag förväntar mig att det fixas tillbaka därifrån och till min telefon omgående. Och varför i glödheta h****te säger kundtjänst på måndag att det ska vara fixat på torsdag då???  ”Nej, men det finns inget order i systemet här…jaha, här ser jag att det har beställts den 19:e februari…nej, varför kundtjänst säger så har jag ingen aaaning om…” Ett antal svador och förbannelser senare säger jag att man ska väl skicka allt med mottagarbevis, spela in samtal och anteckna namn i fortsättningen…

”Ja, det kan vi faktiskt göra”, säger kundtjänst.

Så vi spelar in en ny beställning på överflyttning av mitt nummer, jag blir lovad kompensation och numret ska vara tidigast inkopplat om tre arbetsdagar. Men oj, det är ju helg nu, så nästa onsdag.

Inte ens Monty Python skulle kunna hitta på ett motsvarande kafkalikt företag. Det är ett skämt.

Moderskans äventyr med samma bolag fortskrider i samma stil. Hon skulle få en ny fjärrkontroll till tv-boxen, eftersom den inte fungerade efter att hon köpt nya batterier till den. Hon får en avisering om att ett paket från Telia har anlänt till uthämtningsstället. Hon går dit och visst, det finns ett paket med rätt nummer, men adresserat till en helt annan person. hon får alltså inte ut någon ny fjärrkontroll. Moderskan ringer Telia, som inte säger sig hitta något i systemet om någon fjärrkontroll som ska ha skickats.

Fortsättning följer…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, journalistik, Okategoriserade, politik, teknik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Projekt Telia IV

 1. Erik S skriver:

  Jag hade ibland mycket kraftig blodtryckshöjning efter mina otaliga försök med Telia-supporten i somras efter övergång till fiber-TV/tele (i korthet funkade fiber-TVn tills fiber-telen skulle kopplas in, då lade båda av). I slutänden innebar det 30 dagar utan telefon och kabel-TV mitt under sommar-OS då jag låg hemma sjukskriven efter en trafikolycka och hade all tid att titta på TV (internet funkade dock hela tiden). Slutligen löste det sig på morgonen innan den utsände reparatören dök upp, uppenbarligen hade de då först kollat och åtgärdat de felaktiga inställningar i telestationen. Mitt råd är att istället för att ödsla tid i telefonkö och hamna hos en handläggare med varierande kompetens instället anmäla och dokumentera allt via websidan, uppföljning sker sedan efterhand. Vi har även haft en personlig kontakt i butiken, hon är egentligen säljare och inte teknisk support men då får man i alla fall träffa samma person. Här har det tekniska sedan funkat bra men i min mors förening har de haft stora problem.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det låter ju också kanon. Tack för tipsen, ska kanske övergå till att använda nätet vid kommunikation med dem. Personlig kontakt har jag haft med teliabutiken nere på stan, men där har det varit olika människor båda gångerna och det enda de har kunnat bistå med är telefonnummer till support och kundtjänst…
   Vi får se hur det utvecklar sig här hemma, sista ordet är väl inte sagt i denna soppa.

 2. Pingback: Jag, en misogyn kvinnohatare … | Genusdebatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.