Apropå näthat

Det är inte ofta det händer, men nu har Crowbar förärats en hatkommentar från någon Jämställdisthatare (alla uppgifter är nedtecknade):

”Ännu en nazistisk kvinnlig mansrövslickare! Har du mycket bajs i munnen? Men fnassk som dig säljer sig billigt. Hur mntcket bidrag får subban själv med sitt skitsnack! En fet gubbe som tycker du är bra, medelålders kärring somn behöver lite uppmuntran. Hoppa från er bro och ta med dig dina anonyma nördar till kryp! Vad bra att du hänger med ett gäng kriminella pack dumma fula våp! Ert pack är så dumma att ni inte fattar att alla avskyr ert kriminella gäng och att polisen är efter er. Ni inbillar er på allvar att någon j…l skulle bry sig om kriminella pack som er, haha..
Ni hoppar in som ett äckligt pack och tror ni kan något om livet. Skjut er själva så hederliga männsikor slipper ert avskyvärda avskums drägg. Äckliga idioter som trakkasserar folk.. Backarslet däruppe och alla andra jämnställdistfjollor har gjort bort sig totalt. Muppar!

Dataintrång, Förtal och trakasserier ses inte med blida ögon, så jag förstår att ert pack döljer er bakomn anonymitet. Äckliga pedofil svin!”

Jag tror nästan att de borde vara omöjligt att klämma in mera hat och felaktigheter i en och samma kommentar och mot så många olika kategorier dessutom. Bravo! Du föräras fyra stora spyhinkar för din prestation. Extra plus för stavfelen.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

37 svar på Apropå näthat

  1. Bashflak skriver:

    Lyteskomik. Stilen känns igen. Är det månne LL, som härjat på allas våra bloggar i flera år?

  2. Markus skriver:

    Jag gillar att poeten i fråga verkligen vinnlagt sig om att anklaga dig för allt. Det är nästan så att man misstänker en hatmejlsgenerator. Jag, å andra sidan, tycker fortfarande att du är grym (på det positiva sättet, alltså).

  3. Ulf skriver:

    Förutom den bedrövliga svenskan med stavfel, grammatiska fel och allehanda andra fel som knappast går att ens benämna, är det ju intressant att ta en titt på hur många brott den här personen har begått i en enda kommentar. Att polisen skulle vara efter dig är ju ett påstående som är rätt roligt som påstående då, i själva verket borde väl rikslarm vara utfärdat på den här personen för länge sedan. Trakasseri är trots allt ett rätt allvarligt brott och är personen i fråga dessutom återfallsförbrytare kan man ju börja undra. Hoppas det löser sig och att vi kommer att få en lite bättre nivå på debatten i fortsättningen. I klartext, det innefattar mindre av den här typen av påhopp och fler intelligenta inlägg med argumentation istället för lågvattenmärken.

  4. Rocki skriver:

    Grattis! :)

    Jag känner igen prosan, jag tror att jag också har också fått ta del av den personens uppfattningar om mina åsikter.

  5. AV skriver:

    Jag har bestämt för mig att Jan Guillou förklarat att vänstern och feministrörelsen inte håller på med näthat. Detta måste isf vara en stackars ensam SD-kille eftersom det uteslutande är sådana som sysslar med sexistiskt näthat mot kvinnor. Eller så satt han och blåljög i Aftonbladets chatt.

    Du kan ju skicka mailet till Sveland och fråga hur hon kopplar detta näthat till Breivik, Ström, SD och vem hon brukar bunta ihop. Skulle vara intressant att veta hur hon får till det.

  6. Malte Skogsnäs skriver:

    Undrar vad den här s.k. människan själv har för åsikter när det gäller ämnet. Det framgår ju liksom inte.

  7. Pelle2 skriver:

    Den feministiska begåvningsreserven visar sitt rätta ansikte :-). Om h*n överhuvudtaget har gått i skolan så kan h*n inte begripit eller lärt sig särskilt mycket.
    Spännande att h*n skriver att inget bryr sig om oss för att sedan skriva en så urbota
    dum kommentar på din blogg :-). Att polisen är efter oss är väl bara en våt dröm för Sveland med anhang som vill lagstifta mot oss som kritiserar feminismen.

  8. Anders Senior skriver:

    @Bashflack
    Det var även min första tanke.

  9. Bashflak skriver:

    WordPress tycks ha IP-bannat personen i fråga, för vederbörande hamnade i mitt Spam-filter utan att jag ens gjort en sån inställning. En gång kom några kommentarer genom. Då hade personen tagit reda på vad jag hette i förnamn och i vilken landsända jag bodde, sedan skapat en falsk hotmailadress med de uppgifterna. Sen kom en drös kommentarer med absurda hot och anklagelser mot mig och mina läsare. Det var riktigt grova grejer, om sexorgier, prostitution, incest och ond bråd död.

    Vederbörande blev bannad hos Pär Ström redan 2010, efter att i stora versaler önskat livet ur alla läsare där. Personen har även drivit två egna bloggar under olika nick, som numera är raderade från nätet. På dom bloggarna blandades sunda och normala inlägg om personens vardag och om samhället, med utflippade drapor av det slag som återges ovan, riktade mot Ström, Billing, Aktivarum, Tanja Bergkvist, mig och många fler. Trolig diagnos scizofreni, eftersom personen växlar så starkt mellan olika personligheter.

  10. robjoh skriver:

    Intressant inlägg måste jag säga :-)

    Låt mig gissa att personen som anklagar oss andra för att vara anonyma var anonym när personen skrev inlägget ;-)

  11. David skriver:

    Ser ut som att ett barn har skrivit kommentaren. Någon har börjat skriva förolämpningar och sedan byggt upp lite stämning och tagit hjälp av andra barn föra att komma på fler förolämpande ord. ”nördar till kryp, kriminella pack, våp, avskums drägg, muppar” osv -blandningen är så total. Eller så är den skriven av någon som har en psykisk sjukdom på riktigt. Kan också tänka mig att arga människor med nedsatt förmåga kan finna lockelse i feminismen. Allt är så självklart inom feminismen, man behöver inte tänka och på köpet får man lite gemenskap.

  12. Anonym (för säkerhets skull) skriver:

    Hon går från klarhet till klarhet… Bäst att spärra ögonaböj! Kontakta t.ex. Tanja B för mer info om hur man gör.

  13. enstillaundran skriver:

    Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag håller på dig i den här historien, så om du känner dig näthatad backar jag upp dig.

    Sen kan man ju också se det som en prestation och ett mål i sig att bli ”upphöjd” till måltavla för hat. Det tycker i alla fall Lo Kauppi som satt i TV4a och beklagade sig för att hon inte var med på Flasbacks lista över Sveriges farligaste kvinnor.

    Se även Rockis http://rockibarocki.wordpress.com/2013/04/09/jattedagiset-sverige-och-kulturen/

  14. Anonym (för säkerhets skull) skriver:

    Vederbörande är ett flagrant exempel på att högskoleutbildning (civilekonomexamen) inte är någon garanti för vare sig bildning eller hyfs.

  15. Bashflak skriver:

    Jag fick också ett besök av vederbörande nyss. Och texten avslöjar så mycket att man ser direkt att jag gissat rätt. Egenföretagande kvinnlig civilekonom i vår ålder, från Stockholm. Har haft två bloggar under två olika nick, numera raderade. Har hemsökt de flesta jämställdistbloggarna och även några nyanserade feministbloggar i 2-3 år eller mer. Vräker ut sig anklagelser om multipla nick men tillämpar metoden flitigt själv (projicering). Växlar friskt mellan fullständigt normala och välartikulerade texter och de fradgetuggande banalitetet vi sett här.

  16. Kimhza Bremer skriver:

    Du har (som du vet) mitt fulla stöd, Susanna! Bra att du lyfter fram det. Jag har också fått en del av detta mysiga feministiska hat – ingenting som Uppdrag Gransknings feministiska falang skulle ha intresserat sig för dock, men kanske Janne Josefsson på sikt… Håller också med någon ovan om att detta sannolikt handlar om ett barn (eller omogen tonåring). Jag skulle tro att det samma gäller för många av de hot och hatmejl som UG så dramatiskt gjorde till en feministisk riksangelägenhet.

  17. Ninni skriver:

    Välkommen i klubben ;)
    (jaja, det där är tveklöst LL. Hon är riktigt rar.)

  18. Bashflak skriver:

    Om man satt ett piiip över varje svordom när man läste upp den där texten högt, så hade det låtit som en skotsk tattoo-parad :)

  19. Micheles Kindh skriver:

    Hm, en kvinnlig civilekonom som borde ha en viss utbildning men avsaknad av bildning vilket kan utläsas av texten. Tja som tillhörande vänstern så kan man undra om detta inlägg denna civilekonom skrev till min vän, är den nya vänsterns huliganstil. Trivialt, dumt och bara enormt korkat. Undra om AFA har denna räknenissa som egen profilerad medlem. Södermalm nästa för denna såkallade civilekonom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.