Beyoncé hos HM

beyonce-commercial-hm-ftr HM

För övrigt tycker jag att det är trevligt att se Beyoncé i HM-reklamen. Äntligen en modell som ser sund ut. Det vore trevligt med mera sådant. När ögat ständigt vänjs vid närmast anorektiska kroppar, blir det kroppstypen som man lätt börjar betrakta som det normala.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i För övrigt anser jag att..., journalistik, kultur, medier, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Beyoncé hos HM

 1. Jonte skriver:

  Absolut, också mer i linje med vad de flesta heterosexuella män faktiskt föredrar. Det anorektiska idealet verkar förbehållet modevärlden som ju domineras av homosexuella män och heterosexuella kvinnor. Minns Ann-Nicole Smith och hur hon fick svenska män att bli som tokiga.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, den gode Ann-Nicole var den som skapade begreppet ”HM:s underklädesreklam”, vilka före varje jul sedan slogs upp på reklampelare och folk körde i diket etc… :)
   Ja, det anorektiska idealet liknar en tonårspojkes kropp. Jag känner till en ung man som modellat i bl a Paris och passerat som kvinnlig modell i åratal…

   • Jonte skriver:

    Tror det hamnade några rader under min kommentar som var menade att hamna under din, känner ingen modellande ung man i Paris…. ;)

    Off-topic men fan vad bra skrivet av Erik Helmersson i dagens DN
    http://www.dn.se/ledare/signerat/konstdebatt-normkritik-normen-i-norden

    Det känns som att fler börjar vakna nu och inse det bisarra i den svenska feminism och antirasistdebatten. Tom våra grannländer garvar ju åt oss som bekant, resten av världen ska vi inte snacka om.

    • Susanna Varis skriver:

     Ojdå ojdå ojdå…hahhahaa (skrattar förläget) Har ändrat det nu så att det hamnade på rätt ställe. Jag skyller på jet lag (det är ju trots allt en timmes tidsskillnad från London, där vi kom hem ifrån inatt…) och förkylning. Ska kolla Helmersson.

  • robjoh skriver:

   Vill bara säga att jag instämmer med Jonte. Den enda man som jag har träffat som inte gillar former på tjejer var en homosexuell kille som länge förklarade varför han tyckte bröst var äckligt. Ingen av mina heterosexuella manliga vänner höll med :-)

 2. måns skriver:

  Galet, fast risken är väl stor att genusmaffian blir sura i alla fall ”Måste hon visa upp sig så!” och ”varför har hon inget hår under armarna” och ”hon reproducerar jada jada…” Minsta ”fel” räcker (och saknas det konstrueras de ett). Sen enbart fokus på det, och vips har man trollat bort allt annat, mer väsentligt, proportioner och annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.