Albumomslagen som gud glömde…

Det har blivit dags att rota lite bland pärlorna i genren ”världens värsta albumomslag”. Varning! Inte för dig med känsligt estetiskt sinne…

oms2811076913_5739204b02 Jaha, här står vi i monokroma, överdimensionerade 80-talsoveraller och ser bortkomna ut på någon form av catwalk till en raket. Hockeyfrillor och 80-talsman kompletterar looken. Alla system är gå…

oms3171748303_9b235a49cc Vad har Gloria Roe gömt i sitt hår? En brödlimpa? Sitt smyckesskrin? Ett husdjur?

oms3338665556_53ed643b44_o Är det polygami eller polyamori på gång? Bekymren verkar hur som helst vara bortblåsta.  Damen till vänster med den naturlagstrotsande frisyren  måste ha samma frisör som fröken Roe ovan. Här har den voluminösa skapelsen fått tyglas med någon form av hårband i form av ett par öronlappar…

 omsArizona brassArizona brass har dragit på sig pyjamasen i matchande randigt för att vänta in de moderna tiderna…
omsboned Budskapet i denna estetiska höjdpunkt kan knappast bli tydligare…

omsboxer-album-cover-horrible-post-pic__oPt Den vitruvianska kvinnan i 70-tals discotappning? Eller: så här ser ett x ut? Ur golvet sticker sedan en arm med en boxhandske på för att täcka strategiskt utvalt ställe…under bältet? Ja, det får man nog säga.

omsBruce Cockburn Big Circumstance  Bruce ser ut som Staffan Doppings surmulne kusin där han sitter lite nonchalant uppslängd på en pall och med händerna nonchalant hängandes i grenen…

omscody Cody vill låna en känsla där han ser i dina…hmmm…ja, han ser åt något håll…

omsDe grote sinterklaas potpourri  Sinterklaashar somnat  i mitten med ett gäng okoncentrerade ungar och två blackface-målade figurer med ris i nävarna…

omsDrei Lilien  24 älskade marscher, bland annat Tre Liljor Tre Liljor, framförs av jättesmå soldater som marscherar ut ur en trumpet?

omsGate crashers - Come to our surprise party  Jag vet inte ens om jag vill veta vad det här handlar om. En samling skabrösa damer med en likaledes skabrös chaufför i en veteranbil? Överraskningsparty? Var då? I kohagen bakom? Och varför är chaufförens glasögon fem nummer för stora? Vill man ens höra hur de här ”swinging soundsen” låter?

omsGayes Inga svalor som häckar med däremot vita duvor som besjungs av en kvintett döpt till The Gayes, klädda i någon form av korsning mellan sjömanskostym, lekledare och öppenvårdspatient… 

Den här genren verkar vara outtömlig till vår glädje och förskräckelse, så det kommer nog mera…

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Cyberspace oddities, kultur, Kuriosakabinettet, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Albumomslagen som gud glömde…

 1. Fugen skriver:

  Skivomslag visar hur snabbt mode och trender ändras, vi som är födda på 60-talet och äldre, har fått se en hel del. Platåträskor, V-jeans, axelvaddar av gudsnåde, cowboysnören. Tachanobyxor, ja det finns mycet bakom skämskudden :)

  Hon till vänster på Living Familys omslag är inte att leka med och The Gayes……

 2. Annika M skriver:

  Tack, underbart!!

 3. Markus skriver:

  Blekt inlägg Susanna.
  I alla fall om man jämför med Herr Dryck som driver bloggen Katastrofala omslag.

  http://katastrofalaomslag.blogspot.de/

 4. Sapias skriver:

  Fina omslag, men jag vill påpeka att instrumentet på omslaget med de 24 marscherna inte är en trumpet. Det är ett instrument i tuba-familjen, såvitt jag kan bedöma en baryton.

 5. Dreadlock skriver:

  Arizona Brass , mina favoriter. Skäggiga män i sina bästa år iklädd randiga sparkdräkter ( 1800 tals baddräkter för män?) . VAD tänkte de på , innan de gick till fotoateljen ?

  Thommy : ” Öhh, grabbar … nu får vi ha lite Lattjo Lajbans brainstorming … innan vi fixar omslaget.

  Johnny : ” Okej, Thommy, vad hade du tänkt ? ”
  Thommy : ” Ni vet hur det gått för ”The Gayes” när de skulle spela in ”Du lilla vita duva ” ?
  Ronny : ” Nä ? ”
  Thommy : ” De blåste hela förskottet på kostymer . Sedan kom bängen och trålade hem hus och hem när de inte kunde tjacka av sina instrumentlån.
  Sonny : ” Reser sig upp fort ( och slår omkull en pava Vino Tinto) ” OCH VI SKA FAN INTE HAMNA I NÅGRA JÄÄÄVLA TJÅLIGHETER FÖR NÅGON STORBOLAGSFASCIST” HAJAREU KLYKET ?
  Thommy : ” Lugna dig en smula …”
  Sammy : ” *Rap* Vi tar oss en bläcka , brassar lite käk, sedan tar vi en bulle till mina päron.
  Sonny : ” VARFÖR DE´? ”
  Sammy : ”SCHÄFTEN Sonny ! Jag donar ihop kostymer åt oss gratis !
  Thommy : ” Farsan är pensionerad nu, men han brukade vara en ballplåt på kallbadhuset och fikade efter borglömda baddräkter som han gafflade till sig på sin lediga tid ”
  Sammy : ” ???”
  Thommy : ”Pax för en blårandig”
  Sammy : ” Blå ! ”
  Ronny : ” Blå”
  Johnny : ” Finns det röda ränder ? ”
  Sammy : ” Amen äru bög ? ”

  Helt meningslös historia, men jag hade inget annat för mig :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.