Dark side of Disney

Det ante mig att de glatt färgsatta, sjungande, dansande och spexande figurerna hos Disney dolde en mycket mörkare och mera dekadent sida, se bara på dessa, graverande bildbevis:

disney18 disneya.aaa-Another-characters-of-Walt-D disneycinderella disneymeh.ro9394-455x540 disneysleeping-beauty disneysnow-white-and-the-seven-dwarves disneytumblr_lwf613iYSt1r6lhoxo1_1280 disneytwistedprincess_alice kgot

Är det för gulligt och välartat, är fasaden för snygg, ligger det antagligen riktigt mörka hemligheter bakom… :)

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Film, goth, Konst, kultur, Kuriosakabinettet, lowbrow, Okategoriserade, pop surrealism, skräckkonst och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Dark side of Disney

 1. Pelle2 skriver:

  Kanske lite svårare för Disney att sälja in en socialrealistisk version av sina gulliga filmer ? Kul bilder dock :-).

 2. vladimir oravsky skriver:

  Jag förundras inte över att världens kanske mest kända barnpsykolog och uttolkare av sagans värld, Bruno Bettelheim, tog sitt eget liv. Ingen psykologi- och pedagogikstrategi kan mäta sina krafter med den klassiska sagans destruktivitet. Man kan i bästa fall nå tillfälliga segrar, pyrrhussegrar. Som exempelvis när Statens biografcensur klippte bort några sekunder från Disneys ”Snövit”, något som var unikt för den så kallade civiliserade världen. Hela svenska folket blev härmed avogt inställt till censuren, i stället för att kyssa dess fötter. Omoralen och det förledda folket vann, och lagom till Snövits 55-åriga födelsedag, frisläpptes ”Snövit” helt oklippt. Detta var upprörande och skamligt!
  Det är ingen tillfällighet att ”Snövit”, liksom de andra ”’folksagorna”, har berättats på nytt och på nytt av så gott som samtliga kända sagoberättare. De insåg sagans förödande verkan och försökte mildra den genom att återberätta dem med sin tids moralkorrektiv. I dag, när avrustningen är ett faktum och avkristningen sprider sig, är det bara följdriktigt att sagan får härja ocensurerad och lika fritt som vår tids ekonomiska och etiska lössläppthet, som erbarmliga radioprogram, översockrad läsk och andra farsoter.
  Bort med Disney-folksagorna, bort med alla biblioteken som för dessa, bort med antiintellektuella som förnekar betydelsen av censur, bort med utlänningar så som de sagoberättarna bröderna Grimm, Perrault och H.C. Andersen!
  Jag känner att jag knappast orkar skriva mer. Inte bara mina händer darrar av rättmätig upprördhet, utan även min Macintosh protesterar. Trots att den är försedd med en skyddande logo – ett friskt, icke förgiftat, äpple.
  Vladimir Oravsky

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.