Mäns våld mot kvinnor

Jag vill inte vältra mig i den här sortens mänskliga tragedier och tar oftast inte upp dem på bloggen, men med tanke på den massiva innötningen om ”mäns våld mot kvinnor” finns det ändå anledning att påminna om att världen inte är så svartvit. Aftonbladet skriver om detta, märkliga fall. Med tanke på hur lätt de sociala myndigheterna i förekommande fall agerar domstol och kan beröva föräldrar (pappor) vårdnaden, undrar jag inte om den ständiga propagandan som beskriver män som utövare och kvinnor som offer är dubbelt skadlig: en pappa ses som suspekt, medan man är blind för en mamma som inte är en bra förälder.

Man kan också fråga sig om expertisen skulle inta en lika förstående inställning som denna, om gärningspersonen här hade varit en man.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.