Bittergubben om Vetenskapens Värld

…och specifikt avsnittet om längdskillnaden mellan könen samt matdiskriminering här. Mycket läsvärt, särskilt för den som fortfarande inbillar sig att programmet hade några värden av vetenskaplig art.

Tidigare inlägg här och här.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, Feminism - referensinlägg, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik, religion, TV, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Bittergubben om Vetenskapens Värld

  1. Pelle2 skriver:

    Tack för tipset om Bittergubbens artikel. Det var en rejäl sågning av vetenskapens värld utan att den var elakt skriven. Det elaka är att han visade hur pinsamt dåligt programmet var samt att han visade på den lilla pudeln som redaktionen tvingades göra.

  2. Uffe skriver:

    Det är ett fattigdomstecken och ett dåligt omen för framtiden när man börjar använda vetenskap i propagandistiskt syfte. Det är dessutom ett kännemärke för framför allt två extremt obehagliga strömningar i samhällen tagna ur historieböckerna. Det jag tänker på är naturligtvis nazism och kommunism. Dessa två ideologiers behov av monopol på ”sanningen” och kontrollen över vad som sägs görs och hur detta framförs är omvittnad. Att Svt nu har blivit en ny megafon i den ideologiskt färgade lögnens tjänst kommer knappast som en nyhet. Redan på 60- och 70-talen var lögnen och propagandan en ledstjärna i för denna hydra och helt i händerna på vänsterradikalister med en antidemokratsk agenda. Nu upprepas samma mönster och samma agenda som om inget hade förändrats, måtte historiens dom bli hård över vad som kan ses som statskontrollerad hjärntvätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.