Läsglasögon och losec

Dagens tema blev något ofrivilligt det kroppsliga förfallet. Åldern har slagit sina klor i min lekamen och min fordom perfekta syn är nu bara nästan perfekt; jag behöver glasögon på nära håll. Utan dem kan jag inte måla och så kan vi ju inte ha det. Min mage tycks dessutom ha packat ihop och efter konsultation hos lämplig expertis vid hälsovården provar jag nu losec. En tablett inmundigad och det känns redan bättre (placebon kickar in fortare än de verksamma substanserna…)

DSC_0666-50 Vi passade på att kika in på Sörmlandssalongen på Södertälje Konsthall (som fö håller på tom 9. november) och kunde konstatera att verket Spider City längst tv redan sålts… :)

DSC_0667-50 DSC_0669-50 DSC_0670-50 DSC_0671-50 DSC_0672-50 Några favoriter från utställningen…

Den vackra hösten pågår ju där ute för fullt och vi gick en promenad för att fotografera material till kommande, digitala collage bl a. På rundan snubblade vi över vännen och konstnären Ingemar Nyström, som bjöd på fika på Galleri Pontonen:

DSC_0685-50 DSC_0686-50 Uffe och Ingemar. På Pontonen huserar även fotografen Olof Näslund, vars verk ni kan se nedan:

DSC_0684 Olof har många, fantastiska verk till salu och ni kan nå honom här:  http://reportagebyran.nu/

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, Konst, kultur, lowbrow, Okategoriserade, pop surrealism, Sörmlandssalongen 2013, Utställning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Läsglasögon och losec

 1. Dreadlock skriver:

  Losec är namnet på läkemedlet med den aktiva substansen Omeprazol. Tips för att spara en slant … Omeprazol finns som generika och läkemedelsnamnet tryckt på förpackningen är … ” Ompeprazol” :-)

  Säger en som har knaprat magkatarrsmedicin i 2 år av och till. :-(

  Välkommen till klubben

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, läkaren nämnde den också, men märkesindoktrinerad som jag var i stunden så tog jag originalet (+ att Astra Zeneca stod på paketet och jag klamrar mig fast vid tanken att företaget finns i Södertälje). Nästa gång kanske det blir den billiga.
   Tack! Finns det klubblokal? -märken? roliga träffar? :)

 2. Fugen skriver:

  Tyvärr inte, men välkommen till oss, knaprat skiten i 4 år nu. Visst är det härligt i byggvärlden, där magen och blodtrycket slås ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.