F! – ett moget val?

Andres Lokko coachar i dagens Svenska Dagbladet en Pavel Gamov angående valet av rätt parti att rösta på. Gamov har uppenbarligen hittat SD och detta tycker Lokko självfallet är uppåt väggarna. (Jag tycker inte heller om SD, men jag skulle inte uppskatta att en journalist ur ett von oben-perspektiv berättar för mig vad jag ska rösta på.) SD må man ha sina åsikter om, men vad kan Lokko tänkas förorda istället? Jo; F!.

”Det kanske är lite oförenligt med ditt nuvarande uppdrag, men har du inför söndagens EU-val kollat in, säg, Fi?

Verkar de inte snäppet modernare, smartare och vänligare än den där mörkbruna armbindelkanten där du håller hus just nu? Jag vet inte om du känner till det men Fi är inte ens beväpnade med järnrör.”

Tja, om man anser att auktoritär socialism med stänk av frireligiositet är ett modernare, smartare och vänligare val så är väl allt i sin ordning med denna beskrivning. Omskolningsläger doftar definitivt inte fräscha, nya vindar för mig. Eller omskolningen av männen kanske ska ske i studiecirkelform? Armbindelkanten? I dagarna har ett gäng feminister tatuerat den feministiska symbolen på sina överarmar.

”Och, Pavel, vore det ändå inte lite småtrevligt med ett Europa befriat från bokbål?”

Befriar feminismen Europa från bokbål? Maria Sveland som inför Nordiska Rådet lägger förslag om att förbjuda kritik av feminism? Den svenska feminismen som omhuldar ”kvalitetsmärkning” av film. Samma intersektionalitetsvänster som cencurerar Lilla Hjärtat och vill ställa Tintin i Kongo i giftskåpet?

”Kanske till och med även från alla dessa högljutt aggressiva män – och åter aggressiva män – som möts i sin lika kollektiva som märkligt otidsenliga uniformsfetischism?”

Här får vi in den numera så gångbara dikotomin Man=dåligt, kvinna=gott i resonemanget också. Allt rullar på som vanligt i det svenska journalistlandskapet med andra ord.

Den svenska pressens högerorientering är sannerligen en sanning med modifikation.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, genus, genusvetenskap, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på F! – ett moget val?

 1. Peter skriver:

  Nej, man blir deprimerad av hur så många inte tänker. Här är en avslöjande krönika från 2004:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carlhamilton/article10462777.ab

  • Jonte skriver:

   Klockren krönika, hade inte läst den tidigare. Tackar!

  • Dreadlock skriver:

   Carl Hamiltons Bok ”Det infantila samhället” måste läsas. Hamilton använder sig dock av stolpiga meningsbyggnader genomgående,vilket blir lite svårläst. Men budskapet lär ingen gå förbi …

 2. Chade skriver:

  Haha! Det är ju jätteroligt.

  Strunta i det där socialistiska partiet som kollektivt hatar en folkgrupp och inte har någon ekonomisk politik och välj istället det här ännu mer socialistiska partiet som kollektivt hatar en helt annan grupp och som inte har någon ekonomisk politik.

 3. Pingback: Kränkta skådespelare | WTF?

 4. Rick skriver:

  Det är som om media skulle ha någon tävling i vem som kan producera det mest korkade alstret.

  Dostojevskij skrev i ”Onda andar” om denna typ av sektmentalitet att den som går med i sådana här grupper måste vanhedra sig själv för att kunna bli upptagen (i romanen handlar det om socialistiska extremister – Dostojeviskij kunde ha skrivit sin roman igår!). Det är väl detta vanhedrande av en själv som pågår i svensk media.

  • Dreadlock skriver:

   Har ofta funderat på hur fruktansvärt enkelt kollektivt-sinnade personer överger sina individuella åsikter för att inte hamna i konflikt med en politisk flockledare. Ja, alltså inte bara dom. Även egensinniga skribenter som Andres Lokko verkar ha en kollektiv idédriven pistol mot tinningen. Hur hände detta . Hux flux ? Lokko är väl för bövelen frilans med viss direktion från chefsredaktörerna. Jävligt sorgligt att han inte kan publicerar sig i en en oberoende papperstidning utan måste hora runt i en ding ding värld.

   Kan någon förklara ? Jag begriper inte . Har aldrig gjort.

   • Lövet skriver:

    …ja men vem skulle sippa latte med honom i Vasastan om han stöter sig med sina hipsterpolare?

    • Dreadlock skriver:

     Ja, just det. Glömde den lilla detaljen. När Lokko kommer på att han är en oäkta bastard ,men användbar figur för F!, så lär han inte ha kvar några andra kompisar än i den amoraliska kretsen av Lattevänstern som super ner sig på 1 Stöl i taget tills chippendalefåtöljerna är alldeles fuktiga av politisk snömos och då den tredje beställda champagneflaskan står upp och ner i ishinken.

     Sedan går man hem och författar det sämsta någon uppburen skribent någonsin har gjort.

     Lokko. pensionera dig.eller skärp dig. Just nu är du en patetisk outhärdlig diva.

     • notsure skriver:

      Ångest, poesi, elände och sanning komponerat endast på några rader. Vem behöver media när man har en dreadlock:
      ”När Lokko kommer på att han är en oäkta bastard ,men användbar figur för F!, så lär han inte ha kvar några andra kompisar än i den amoraliska kretsen av Lattevänstern som super ner sig på 1 Stöl i taget tills chippendalefåtöljerna är alldeles fuktiga av politisk snömos och då den tredje beställda champagneflaskan står upp och ner i ishinken.

      Sedan går man hem och författar det sämsta någon uppburen skribent någonsin har gjort.

      Lokko. pensionera dig.eller skärp dig. Just nu är du en patetisk outhärdlig diva.”

     • Dreadlock skriver:

      4 månader kvar till valet. Nu är det dags att hänga ut de offentliga kräken som gråter krokodiltårar för en demokrati – som de anser borde begränsas och säkras för kommande generationer – DOH

      Denna ”version” av demokrati betackar jag mig för och säger bara – Adjö

 5. Japp, så är det! Skrämmande att se hur man kan tillrättavisa vuxna människor. Men å andra sidan det är ju just så det var tänkt, åtminstone vad gäller halva befolkningen!

 6. Pelle2 skriver:

  Bra skrivet som vanligt Susanna ! Hur man kan hylla Fi,s blandning av kommunism,frireligiositet och sexism är ju helt otroligt.

  Fast Andres Lokko har ju i många krönikor visat att hans politiska åsikt ligger till vänster.Det är ju dock en gåta att även han vill och får jobba på SVD som är oberoende borgerlig enligt sin egen definition.

  Fast pengar brukar ju inte lukta för kommunister och socialister så länge dom själva får pengarna…

 7. Anders/AV skriver:

  Jamen de två partierna är närmare än man tror, så om man funderar på att rösta på det ena kanske man ska titta lite hos de andra också. Båda partierna har ett utpräglat grupptänkande där kollektivet tilldelas egenskaper. Några generaliserar om ”muslimer” och ”invandrare”, andra om män och deras ”maskulinitet”. Inför förra valet debatterade just schyman och Åkesson våldtäkter. Den ena skyllde på män och ”manlighetsnormer”, den andra på invandrare och ”invandrarkultur”.
  Pärlan är när Schyman säger: ”Jamen Jimmy, 95% av alla invandrare våldtar inte.” Men hon ser inte hur det drar ner byxorna på hennes egen argumentation. Det gör nämligen 95% av alla andra män heller inte.

 8. Kjell skriver:

  Bra, Susanna! Jag läste själv eländet i morse…

  @Anders/AV: Visst är det så, den ena generaliseringen/demoniseringen är OK, men inte den andra. Förklaringen brukar vara ”maktstrukturer”, dvs den grupp som har mest makt har fullt ansvar medan all grupper under har inget. Allt dåligt gruppen gör beror ju på den eländiga makten från gruppen ovanför, som i sin tur kan skylla på nästa grupp uppåt på maktstegen, tills man landar bland gruppen längst upp: vita, heterosexuella, (borde inte överklass och lämplig religion in här också?) män. Klart! Nonsens, säger jag.

  Ur artikeln: ”Bara den totala kapitulationen: ”SD for life!”, liksom”. Jaha, liksom Lokko har kapitulerat ”for life” för FI, då? Eller för all del V eller MP, det är ungefär samma grej. Är det någon grupp som är just ”for life” och tvärsäkra är det just radikal/patriarkat-feminister.

 9. Jonte skriver:

  Det har i alla tider funnits en grupp människor som ser sig som en kulturell, intellektuell elit. Som ser sig som skilda från vanliga människor som speciellt upplysta helt enkelt. För särskilja sig så måste denna elit skaffa sig en alldeles egen världsbild, hur den världsbilden sett ut har naturligtvis varierat genom historien. Ett tag (och så är det säkert fortfarande i en del länder) så räckte det med att vara ateist och tro på evolutionen eftersom den absoluta majoriteten människor var troende analfabeter utan någon vetenskaplig bildning. I ett land som Sverige är det uppenbart att det inte räcker, så då måste en annan världsbild som skiljer ut eliten från de andra antas. I västvärlden just nu så är det intersektionalitet och genus som den kulturella eliten tagit till sig. Det är den världsbilden som gör att dom kan känna sig som mer upplysta och därmed lite bättre. Spola fram kassetten 20 år och det är förmodligen något annat trams som är den nya trenden.

  Andres Lokko vill som så många andra naturligtvis markera att han tillhör denna upplysta elit. Hans krönika som så många andra krönikor i tidningarnas kulturdelar handlar enbart om positionering inom gruppen.

  • Dreadlock skriver:

   ”Andres Lokko vill som så många andra naturligtvis markera att han tillhör denna upplysta elit. Hans krönika som så många andra krönikor i tidningarnas kulturdelar handlar enbart om positionering inom gruppen.”

   Det är värre än så Jonte…

   Vi har att göra med politiker/kulturskribenter/Politiska ledare ,

   Som är HELT principlösa. Makten går framför allt … En utveckling värdig en bananrepublik

 10. Erik S skriver:

  Svd:s åsiktskomissarie imponerar inte på mig heller. Förutom feminismen, det ekonomisk lättsinnet och de djupt totalitära inslagen tycker jag dock FI skall ha ett erkännande för att de vågar vara visionära. Min egen favorit är ”15-minutersprincipen” – att ingen skall ha mer än kvart till skolan, jobbet, butiken & svärmor. De nämner i och för sig inte hur detta skall realiseras – genom massiva satsningar på regionalpolitik, tvångsomflyttningar eller åt envar en egen motorvägspåfart – men man kan ju jämföra med Trafiksäkerhetsverkets ”Nollvision”, som må vara orealistiskt som operativt mål men ändå kan ange riktningen för enskilda åtgärder.

 11. Pingback: F! Fan | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.