Dagens tack

Dagens tack går till…

Willis_Carrier_1915Willis Carrier

Willis Carrier!! Mannen som uppfann luftkonditioneringen!

willis02

Hade vi inte haft luftkonditionering på jobbet så skulle undertecknad (Crow-)bartender för länge sedan smält bort och försvunnit iväg i en pöl. Idag sänder jag därför en särskild varm, eller kall, tanke till herr Carrier!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Dagens tack, historia, teknik, vetenskap och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens tack

  1. Fredrik skriver:

    Min portabla är en av de bättre investeringarna jag gjort men jag skall inte klaga över värmen. Mer än halva juni hade vi mellan +8 och 18 mitt på dagen vilket är mycket kallare än det brukar vara. Någon kompensation skall man väl ha tänker jag. I januari då vi har -30 kommer man ändå att sitta och muttra över kylan.

    • Susanna Varis skriver:

      Sant. Kanske. Påminner om den där gamla militärskrönan om att sova med överkroppen i tältet där det är + 20 grader och med fötterna ute där det är – 20 grader – skulle leda till en balans på något sätt… ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.