Mariefred och bloggblockering

I helgen begav vi oss åter till Mariefred med S/s Mariefred:

DSC_0131-50 DSC_0132-50 DSC_0133

Medeltidsdagarnas delegation vid bryggan.

Ångfartyget var så gott som fullsmockat på ditvägen. På båten hördes tyska och amerikanska och antagligen var turisterna på väg till bland annat medeltidsdagarna som hölls i Mariefred i helgen.

DSC_0135Vid båthamnen. Jag höll på riktigt på att få värmeslag när vi nått slottet. Hjärtat rusade, jag blev blek och det kändes som jag skulle svimma. Fort som attan in på slottets faciliteter för att tanka på vatten och sedan en svalkande sittpaus i nischerna vid ingången…

DSC_0136Jag piggnade till och vi kunde hälsa på mitt favoritslott igen.

Är det förresten värmen? Har deltagare i det offentliga samtalet (kanske framför allt på twitter) fått kollektivt värmeslag? Det är det nog inte, när jag tänker efter…galenskapen accelererar med svindlande hastighet sedan någonstans kring Almedalen i år. Jag har fortfarande knappt hämtat mig från det och dessutom staplas ju nya tokerier dagligen på det som redan varit. Jag har helt enkelt känt mig för utmattad inför den galopperande karriären utför det sluttande planet att jag inte kunnat formulera några tankar kring det. Men man kan konstatera att manshatet som länge frodats hos exempelvis Lady Dahmer och Kakan Hermansson eller i den mera subtila formen i genusvetenskapen och dess avknoppningar har nu nått de etablerade, politiska partierna. Åsa Romsons motsvarighet till Schymans talibantal känner alla till vid det här laget, ett tal där vi delades upp i vita, medelålders män och människor. Bloggen WTF/Toklandet orkar med föredömlig energi plöja igenom de mest anmärkningsvärda galenskaperna som pågår, så fler exempel från sommaren hittas där.

DSC_0846Sitter och hämtar mig vid slottet.

I övrigt kan min relativa frånvaro på bloggen förklaras med att jag koncentrerar mig på andra projekt; research och konsten.

DSC_0850 DSC_0852 DSC_0854-cropPå hemvägen. Foton by Uffe.

Någon semester har vi fortfarande inte sett skymten av, den blir senare. Men men, uppladdningen inför utställningen pågår för fullt, dessutom delar vi dator nu och får kompromissa med tiden vid den (måste lösas snarast), men jag bloggar i mån av tid, ork och grad av formuleringsförmåga.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i ångfartyg, feminism, genusvetenskap, identitetspolitik, jämställdhet, journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.