Ett perspektiv på SD:s valframgångar

Jag fick följande kommentar till ett inlägg och vill gärna lyfta fram den i form av ett eget inlägg. Ett perspektiv på SD:s valframgångar.

 

”Efter en sömnlös natt la jag min röst till slut på SD, jag som röstat på C och M hela mitt liv. Varför gjorde jag det?

I mitt fall var det på grund av energifrågan och klimatfrågan som drabbats av en precis lika snäv åsiktskorridor som invandrings och genusfrågan. Till viss del styrdes det av invandringspolitiken ur ett personligt perspektiv. I min by på 100 invånare vill man ha ett asylboende för minst 50 pers (immigrationsverkets minimikrav för att få ställa upp i upphandlingen).

När kommer man att bygga asylboenden på Södermalm så att befolkningsmängden ökas med 50% i relation till den befintliga över en natt?

På informationsträffen fick vi veta att detta var ett tillfälligt boende. De asylsökande kommer direkt dit från sina länder i väntan på att riktiga bostäder skall frambringas åt dem. En del kommer att ha psykiska problem.

När vi frågade hur upplägget var så fick vi veta att endast en städare och en kock skulle finnas där. Kl. 16.00 går de hem och då är problemet bybornas.

Då vi frågade hur säkerheten skulle kunna garanteras för både boende och bybor blev svaret att spetskompetens finns. Denna spetskompetens var en pensionerad dansvakt som skulle kunna köra 10 mil till vår by. Polisen skall givetvis kontaktas först men med två bilar och en enorm area så kan polisen vara ännu längre bort.

Politiker, tjänstemän samt ”mini-bert” som ägde företaget som skulle ha boendet stod bara och hånflinade åt våra frågor och farhågor. Skall man ha ett boende så anser jag att man skall ha adekvat personal både gällande kompetens och personalstyrka. Allas säkerhet skall kunna garanteras det måste vara en grundförutsättning.

Nu är säkert det flesta ofarliga och hjälpbehövande människor men vem tar ansvar om det nu händer något? Inte politiker, inte tjänstemän och verkligen inte ”mini-bert” det kan ni vara säkra på.

Det slog mig att inavlade bonnläppar som jag kanske inte röstar på SD för att vi är inavlade bonnläppar som hatar andra utan för att vi till slut inte ser något annat val när de goda människorna kör över oss gång på gång och hela tiden viftar bort farhågor och synpunkter med ett hånflin.

Politiker som inte hånflinar åt sina väljare vore kanske en bra start för att börja arbeta med problemet.”

Mera på samma tema: Juggen – Lektion i hur man gör för att få fler att rösta på SD

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i journalistik, medier, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Ett perspektiv på SD:s valframgångar

 1. Leif skriver:

  Så här har det gått till i Hallsberg:
  http://na.se/nyheter/sydnarke/1.2592267-asylboende-i-train-alliance-baracker
  Observera också det som sägs i texten:
  ”Vid Hallsbergs kommun visste de ingenting om det planerade asylboendet förrän i måndags.”
  Nu blev det inte något boende. Det är ju bara ett antal baracker som står på en grusplan. El, vatten och avlopp saknas och kommunen vägrade bygglov för projektet.

 2. Fredrik skriver:

  Nu läser jag i lokaltidningen samma klyschor om utanförskap, trasproletariatet, glesbygdsbor…

  Undertonen är densamma som alltid. Det är människor som inte förstår sitt eget bästa som lagt sin röst på SD. Samma gamla Von Oben perspektiv inlindat i budskapet att vi måste få dessa människor att förstå vår politik för då kommer de att rösta på oss.

  Tänk om det är så att dessa människor förstått alliansens och socialistblockets politik till punkt och pricka, har den tanken aldrig dykt upp?

  Hur blev det såhär, hur kunde en relativ handfull journalister och kulturpersonligheter skaffa sig så mycket makt och tolkningsföreträde på vartenda samhällsproblem att till och med landets regering dansar efter deras pipa?

 3. Pingback: Och Tokerierna Fortsätter | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.