Lägesrapport

Jag har på sistone tillbringat en hel del tid med att hjälpa en person som står mig nära med framför allt dennes ekonomiska angelägenheter. Personen har tyvärr under senare tid sakta men säkert tappat sin förmåga att ta hand om dessa själv och riktigt hur långt allt hade gått hade vi nog inte förstått tidigare än för någon vecka sedan. Det har varit en hel del pyssel och flängande till banken, timmar i telefonköer till olika instanser och annat roligt man kan sysselsätta sig med. Men nu verkar allting börja ordna upp sig och jag kan andas ut. Min sömn har varit uppåt väggarna och jag har varit riktigt nära att gå in i den berömda väggen en gång till. Det har dessutom varit en konstmässa, Affordable Art Fair med efterföljande SPIN OFF, som fortfarande pågår och projekten med Citybanan har kört igång på full fart på jobbet igen. Det har med andra ord varit något för mycket för min stresskänsliga lekamen och därför har bloggandet fått stå tillbaka.

Jag vill bara passa på att tacka min donator för bidraget till min shopping spree i samband med Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex som lanserades häromveckan. Tack! För bidraget och andra, hopskrapade pengar + en gåva från Uffe (tack!!) har jag kunnat tillskansa mig en hel del åtråvärda plagg. Mitt sikte var inställt på först och främst denna, underbara och punkiga kreation:

lindex01

Jag tänker på Johnny Rotten när jag ser den… :)

JohnnyRottenJohnny Rotten

Punken har ju alltid, vid sidan av sjömannen och parisiennen, varit en stor inspiration för Jean Paul Gaultier. Googla bara Jean Paul Gaultier punk så får du se…

Självklart har jag skaffat de andra dragkedjeplaggen också och vid sidan av dem bland annat det här:

Lindex-Autumn-2014-0114-500x379 Koftan på bilden fick jag i present av Uffe… :)

lindex11De tatueringsmönstrade tightsen är häftiga!

Nu känns det dock som att min shoppingkvot är överskriden med några hekto och jag får se till att ägna mig åt betalningar en tid fram…men jag glad att jag lyckats få de plagg jag allra mest suktade över. visst, det finns många fler jag gärna skulle ha, men det får bli möjligen på andrahandsmarknaden senare.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i kultur, Mode, musik, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Lägesrapport

 1. Rick skriver:

  Yritä jaksaa taas kirjoittaa, Susanna! Sinun ääntäsi todella tarvitaan. :)

  • Susanna Varis skriver:

   Kaiken ylläolevan lisäksi hulluus sen kun kasvaa lumivyöryn lailla, ei oikein tiedä edes mistä päästä alkaisi pöyhimään näitä Absurdistaanin tapahtumia…mutta kyllä kai se siitä taas. Kiitos komplimangista.

 2. Pelle2 skriver:

  Undrade just vart du hade tagit vägen. Trodde att det enbart handlade om din utställning.
  Kul att du fick dina kläder till slut och det värmer i hjärtat att läsa hur du hjälper en närstående med ekonomiska problem. Du ger ett empatiskt intryck i din blogg så jag är ju inte förvånad att du hjälper en annan på bekostnad av ditt eget välbefinnande.

  • Susanna Varis skriver:

   Tack! Ja, självklart hjälper jag till så mycket jag kan och det verkar som situationen börjar vara under kontroll och vi har lyckats få ner utgifterna rätt bra. Det är dock inte varit helt lätt eftersom personen ifråga inte haft någon vidare ordning på papper, minns inte det mesta och har svårt att greppa helhetsbilder. Det extra tråkiga är ju att personen har arbetat med ekonomi under hela sin karriär…men det är ju så det är, när vi blir gamla så blir vi skröpliga på olika sätt…
   Ja, det var roligt med kläderna. Shoppingen piggade faktiskt upp mellan varven… ;)

 3. Rick skriver:

  Yliste, ei ”komplingangi” :)

  Taidan ostaa vaimolle nuo sukkahousut jotka laitoit kuvaan….

 4. Kristian skriver:

  Numera tänker jag som bosatt i Storbritannien enbart på smör när jag hör Johnny Rotten nämnas. (Country Life)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.