Judarna i Frankrike

ReichspogromnachtBild  från nazisternas pogromer; kristallnatten 9. november 1938.

Rapporteringen i samband med terrordåden i Frankrike har kännetecknats av en slags beröringsskräck med hur det hela påverkar judarna i Frankrike. Om detta skriver Harry Amster i dagens SvD. I samma tidning finns ett reportage på temat. Budskapet om att många judar nu lämnat eller tänker lämna Frankrike ger olustiga associationer till tiden före andra världskriget, då många judar flyttade till USA och andra länder från Tyskland.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i historia, invandring och integration, journalistik, medier, Okategoriserade, politik, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.