Annorlunda graffiti

På vår hemmastation finns en lång graffitimålning. Den har fått sitta kvar en längre tid till min stora glädje. Jag vet inte om kommunbyråkraterna också tycker att den verkar spännande. Jag är kluven till graffiti. Det finns oändligt många, mycket skickliga målare, särskilt utomlands och konstnärer som Banksy har en självskriven plats i konsthistorien, men på de flesta ställen där det målas är det olagligt. Så även på de element som ingår i min dagliga verksamhet på lönearbetet: tåg och stationer. Meningslösa och kackigt utförda tags med mera har inget värde för någon och är att betrakta som förstörelse, men hur hålla sig till tänkvärda eller konstnärligt meningsfulla skapelser? Å arbetets vägnar kan jag förstås inget annat än tycka att all slags olaglig graffiti inte ska finnas där.

Nå, tillbaka till målningen på vår station. Den läses från vänster till höger och är här uppdelad på ett antal bilder:

WP_20150204_14_19_17_Pro-cropo WP_20150204_14_19_36_Pro-crop WP_20150204_14_20_05_Pro-crop WP_20150204_14_20_33_Pro-crop

Jag vet inte om er, men jag får associationer till big bang och livets uppkomst av de här figurerna som alldeles uppenbart är involverade i någon form av utvecklingsprocess.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Konst, kultur, lowbrow, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.