Louise Bourgeois på Moderna Museet

I förrgår besökte vi Louise Bourgeois-utställningen på Moderna Museet.

DSC_0115 WP_20150224_11_50_31_Pro WP_20150224_11_51_28_ProMaman. den stora spindelskulpturen, utanför muséets entré. Kika gärna in på Modernas hemsida, där det finns en film om monteringen av konstverket.

Louise Bourgeois är en egensinnig och fascinerande konstnär, som jag inte har sett så många verk av live tidigare och det var trevligt att få se den berömda Maman i verkligheten.

DSC_0123 DSC_0125 DSC_0128Utställningen var upplagd på ett mycket intrikat sätt, där konstnärinnans olika perioder visades längs en labyrintliknande snitslad bana och där man från varje tema/period/rum kunde se både glimtar framåt och bakåt.

DSC_0129 DSC_0130 DSC_0131 DSC_0132Köttslighet, kroppar och starka uttryck.

DSC_0133 DSC_0134Louise Bourgeois är en stor inspiration och jag väljer att blunda med ena ögat åt de texter i utställningen där hon också ska införlivas i det feministiska projektet. Jag tycker om Bourgeois kontrastrika skapande och mörkret, men också det hoppfulla, som hon förmedlar.

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Konst, kultur, Okategoriserade, Utställning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.