Hur många träd

…ska vi behöva avverka, fullständigt i onödan, för att sprida den här sortens anti-intellektuell, pubertal och hjärncellsdödande (men politiskt korrekt) propaganda?

hejblekk 01Artikeln i Metro.

”Skribenten Michaela Larsson, 26, i Malmö har inspirerats av ett Twitterinlägg skrivet av amerikanska Cosmopolitans sex- och relationsredaktör Anna Breslaw: ”Min syster gör ett experiment: Varje gång en man går mot henne, är hon inte den som flyttar på sig först. Hittills har hon krockat med 28 män.””

Ursäkta? Cosmopolitan? Snackar vi om det glossiga magasinet som livnär sig på unga kvinnors hävdelsebehov inför varandra och som i detta leder till shoppingberoende och ätstörningar (aka det patriarkala förtrycket)?

Bloggerskan ska alltså nu låta bli att väja för män hon möter ute på gatan. Med detta experiment väntar hon sig att bekräfta sin fördom om att män, helst lite äldre, ”ser rummet som sitt eget”? Varför hon då väljer att inte ens försöka låta bli att väja för kvinnor är antagligen just för att få sin fördom bekräftad. Dvs ungefär på det vis som genusvetenskapen fungerar:

”– Man blir medveten om att man gör det ganska mycket. Sedan får man flytta på sig med sunt förnuft. Det handlar inte om att gå runt på stan och gå in i folk utan att snarare se det offentliga rummet och vem som tar mest självklar plats i det och varför, säger Michaela Larsson.

Vilka strukturer tror du att du kommer att upptäcka?

– Det kommer nog avspeglas precis som det avspeglas i hela det offentliga rummet – att manligt kodade personer som ofta är lite äldre tar plats med självklarhet och ser rummet som sitt eget. Jag tror att kvinnor överlag är mer vana vid att bara flytta på sig, något som syns överallt – i affärer, på fester och på alla olika platser, säger hon.”

Jag vet inte om Malmö, men i Stockholm har jag sedan länge blivit ursinnig över den högst utbredda sporten ”eftersom jag är en så jävla v.i.p. så får du hoppa ner i diket när jag kommer”. Utövas av båda könen, men unga kvinnor med designerväskor och mammor med barnvagnar toppar listan. Designerväskan bärs med fördel i armkroken för att den man möter ska få sig en smäll om den är dum nog att inte hoppa undan. Ett annat alternativ är ”min mobil är så j***a viktig att jag förväntar mig att du hoppar ner i diket när jag kommer”, dvs låtsas inte se eftersom allt fokus ligger på mobilen.

Rachel-Zoe-Shows-Off-Her-Alexander-McQueen-Diaper-BagRachel Zoe förevisar Alexander McQueens blöjväska och har inget med artikeln att göra. Notera de vassa hörnen, de kommer väl till pass. Bild från Popsugar.

Senast idag, vid ett övergångsställe, går en brun, fittbärande kropp (för att använda feministers egna vokabulär) av det mognare slaget rakt in i min sambo (en högst heteronormativ, medelålders karl) vad det verkade, helt avsiktligt. Hur ser den strukturen ut?

Ber om ursäkt för det upprörda tonläget, artikeln ovan blev något slags halmstrå som knäckte åsnans rygg med avseende på dumhetsorgierna.

Även Toklandet skrivet om detta och andra galenskaper här.

En ny, intressant blogg Politivism om samma här.

– : – : – : –

Som av en händelse upptäcker jag nu, 150304, att Ekvalist samma dag bloggat om en form av mycket intressant genusforskning som just berör den ovan nämnda inomkönsliga konkurrensen gällande kvinnor: här.

Löjesguiden om Larssons experiment här.

Please like & share:

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i blodtryckshöjare, feminism, identitetspolitik, jämställdhet, journalistik, medier, misandri i media, Okategoriserade, pseudovetenskap, religion och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Hur många träd

 1. Magnus skriver:

  Några som verkligen tar plats i det offentliga rummet (både fysiskt rum och publicistiskt rum) är ju tjejgäng som använder gator, butiker, parker och trappor som om de ägde stället. Man ser varje dag, ofta flera gånger på ett par timmar, gäng eller par av unga damer som går omkring med vida rörelser, vaggande och svängande med sina mobiler och helt koncentrerade på varandra och sina iphones, nästan alltid *mitt* i gången eller lätt utspridda så att andra måste försöka knö sig förbi på sidorna eller krypköra bakom, och det här på platser som bara existerar för att många ska kunna komma förbi i snabb och bekväm takt, t ex genomfartsgångarna på ICA, trappor till tåg eller busshållplatser, trånga vestibuler till en affär, ett sjukhus eller en bank osv. Ofta dessutom med handsfree mobil inpluggad så att det inte går att veta hur mycket man kan behöva ta i om man tänker försöka påkalla uppmärksamhet: hör hon eller hör hon inte?

  Uppmärksamheten på flödet av människor runt omkring är lika med noll – exakt det Michaela anklagar män för – och att ta ett steg åt sidan eller bara dra in benet 20 cm för att någon som står bakom ska kunna göra det de behöver göra just då (t ex lasta upp sina varor på kassabandet med en bekväm hållning, eller komma fram till varuhyllan) ses ganska tydligt som att gör man det, då är man en pushover. Om inte det här innebär att ockupera utrymme för sig själv så vet jag inte vad de orden betyder.

 2. Rick skriver:

  I många länder görs det regelbundet kampanjer för att folk ska uppvisa hyfs och pli i det offentliga rummet – ”var smidig”, ”ställ dig i kö” eller ”vänta att folk kommit av bussen innan du stiger på”. I Sverige är vi så moderna att vi gör tvärtom och uppmuntrar folk att bete sig buffligt. Visserligen är civiliserat urbant beteende fortfarande en nymodighet här – i motsats till länder där det urbana beteendet utvecklats under flera århundraden – men vi har redan hunnit tröttna på det.

  • Susanna Varis skriver:

   Ja, det går bakåt i en rasande fart. Dagens ungdom förstår inte överhuvudtaget varför man inte ska ha sina smutsiga skor på sätet framför sig på tåg etc, eller till och med stryka av dem mot ryggstödet. (Dagens ungdom…där fick jag chansen att racka ner på dem också). Hur skulle dom förresten det när medelålders ungdomar sitter på bild i tidning med sina kängor uppdragna i soffor? Hygien är ju inget vi behöver bry oss om, blir vi sjuka så finns det ju alltid läkemedel. (Ja, jag har åter ätit en huggormsgryta till frukost. Alternativt håller jag på att förvandlas till grumpy old woman)

   • Pelle2 skriver:

    Nej, du har inte förvandlats till en grumpy old woman. Du reagerar sunt på en av många dåraktigheter som radikalfeministerna sysslar med idag.
    Jag hoppas innerligt att någon av de män som Michaela inte tänker väja för inte heller gör det så att hon ruskas om lite och kanske vaknar upp ur sina radikalfeministiska vanföreställningar. Hon beter sig som en bortskämd snorunge och inte som den vuxna kvinna som hon borde vara vid sin ålder.

   • Rick skriver:

    Haha, kanske du förvandlas till en ”grumpy old woman”, men misströsta inte, för merparten av dina läsare, undertecknad inkluderad, verkar tillhöra gruppen ”grumpy old men”. Det liksom funkar bra mellan dig och läsarna. :)

 3. Kristian skriver:

  … The answer is blowin’ in the wind.

 4. michael skriver:

  Jag gissar att endast om det är 100% män som väjer är det jämställt enligt henne,vi andra skulle anse 50/50 som jämställt men för henne skulle det väl vara ett bevis för patriarkala strukturer.

 5. Pingback: Metro hyllar peppig feminist som ångvältar rätt in i alla män hon möter på gatan. Så att det blir jämställt. | Jämställdhetsfeministerns blogg

 6. Pingback: Tack Metro, Tack Michaela | Löjesguiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.