Underbart, Strage!

Mitt i all stress ser jag denna utsökta humorpärla i DN Kultur, av alla publikationer. Har Strage ledsnat på den klaustrofobiskt trånga och sekteristiska åsiktskapillären på redaktionen tro? Underbart, hur som… eller vad sägs om detta:

””Utan triggervarning i Tyrolen”

På väg till en normkritisk konferens i Österrike får några svenska genusvetare punktering på bussen. De tvingas övernatta på ett smutsigt hotell där de råkar slå på tv:n och utsätts för filmen ”Spritz mich voll 5”. Alla hamnar i koma och förs med ambulansflyg hem till Södertörns högskola. Genusvetarna tycks vara traumatiserade bortom all hjälp, men till slut kommer The Knife dit och skakar liv i dem med en postkolonial mimföreställning.”

Jag har inte förmått att blogga om eländet på länge, men att skratta åt det var riktigt välbehövligt. Tack Fredrik!

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i feminism, Film, genus, genusvetenskap, humor, identitetspolitik, jämställdhet, journalistik, kultur, medier och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Underbart, Strage!

 1. Magnus skriver:

  Haha, i dessa dagar av tilltagande sekterism är personer som Strage eller Thente närmast att likna vid gerillakrigare inne på präktiga DN. ;)

  Jag påminner mig följande galet coola titel på en ”rated movie”: ”Amazing Omar’s Triumphs 27: Young Women’s Anal Academy”. Filmen var brittisk, men när den skulle lanseras (under disken?) i USA ville man inte gärna medge att den kom från öriket – no sex plase,. we’re British! – utan valde den halvtyska titeln:

  Big Willy’s Schwanz-Schule

  :D

 2. Fredrik Strage har all rätt att ruttna när han jobbar för en sån tidning. Att han gör det på ett så vasst och satiriskt sätt ger det hela mer udd. Jag skrattade länge åt den här artikeln och man kan inte annat än att beundra honom. Risken att bli hudflängd är ju överhängande när man svär i själva katedralen i den feministiska kyrkan.

 3. Pingback: Äntligen!? | Löjesguiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.