Mater Dolorosa (The Tale of the Empress series)

Nytt digitalt verk:

Sisi Mater Dolorosa 3 jpg 20 textMater Dolorosa
digital assemblage, 2016

The Empress was unhappy. Not only had she lost her family and her freedom, now she had lost her darling little girl, Sofia. the feeling of guilt never left her alone and she cried many nights when noone could see her. In the daytime she fled the scrutinizing and accusing eyes of the Archducess and her court as much as she could, but in the nights, when only the stars where there, flickering high above her, she could let her bitter tears roll down her cheeks. The Emperor buried himself in even more work to escape his feelings and the tension at court. The sad Empress was to be depicted as Mater Dolorosa many times, as her sorrows only had begun.

The mother of The Empress (and The Archduchess´sister), Princess Ludovika:

”…nothing but a burden on the Emperor and the country, never again able to be of use to the children, yes, she may even think that if she were no longer alive, the Emperor could marry again and that, as a miserable, languishing creature, she can no longer make him happy!”
©Susanna Varis

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Egna verk, goth, historia, Konst, lowbrow, pop surrealism, religion, skräckkonst och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.