25. maj 2011

Det närmar sig vernissage. Moderskan och jag tog en promenad ner till södertäljestan för att införskaffa ännu fler ramar, kolla om det återstod någonting av Jade Jaggers kollektion för Indiska, hämta nycklarna till galleriet, lämna böcker på bibblan, laga en söm på en promenaddojja…lite allt möjligt.

Skon blev snabbt avklarad på stamskomakaren på Järnagatan. Samme man har lagat alla mina skor sedan pumpsen och mormorskängorna på 80-talet. Mina gothiga ankelboots med spännen, cowboybootsen från sleaze-perioden i början av 90-talet, vinterstövlar av alla de slag, handväskor…nu senast töjdes tre par Bruno Magli- och Nina Ricci-skor ut någon millimeter (tyvärr är dom fortfarande för små…). Moderskans promenadskor tog en minut att laga och kostade hela 30 kronor.

Här ligger PPS Skomakare och Nyckelservice driven av Halaf Esat.

Sedan Indiska. Jag hade hoppats på att Jade Jaggers kollektion för Indiska inte skulle vara så måstehaig, men givetvis var den det. Precis min dröm om Marrakech, lyxhippie, Rolling Stones, Bowie, Anita Pallenberg…YSL, Cavalli…

Jade Jagger personifierar min Marrakech-dröm…

Turligt nog, eller oturligt, hur man nu ser det, fanns det en hel del plagg och inredningssaker kvar. Jag haffade den grönblåmönstrade, korta, supersnygga klänningen, en urtjusig skål och en kudde. Sakerna är kvar på affären, då jag hade en hel del ramar att släpa på och imorgon har vi en bil.

Moderskan omvandlar bilden som ska visa min reklam till en Indiska-reklam istället…På galleriet träffade vi Monica och inventerade det sista. Jag behöver som tur är inte köpa in såå mycket saker till, mest det som ska serveras och lite småkrafs. Jag gillar verkligen det lilla galleriet, precis så snygg och funktionell som behövs. Ska gå med i Zebragruppen så fort börsen tillåter.

Efter galleriet, lunch på Nancy´s Lounge i Telgegallerian, mezetallrik…nom nom nom

Om Susanna Holmén Waris

Susanna Holmén Waris, född 1968 i Salo, Finland, civilingenjör från KTH och frilanskonstnär som arbetar inom järnvägen. Bloggen handlar om allt från konst, politik och vetenskap till mode, humor och personliga erfarenheter. Välkommen!
Det här inlägget postades i Galleri Zebra, Mode, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 25. maj 2011

  1. Micheles skriver:

    Se där så mycket man hinner uträtta om man är flitig som du.

    • Susanna Varis skriver:

      Haha jo…jag sliter mest hela tiden med någonting. Har fortfarande svårt för att bara ta det lugnt. Jag måste komma ihåg att köra lite avslappningsövningar…det där var förresten bara halva dagen. Sedan ramade jag in i några timmar och skrev den här bloggen. Jag har rätt stor arbetskapacitet, men vissa dagar kan jag ju inte göra något…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.